Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 18.02.2020. 16:30

Maslinari, podnesite ponude za potporu za privatno skladištenje ulja

Otvara se četvrto (zadnje) podrazdoblje za podnošenje ponuda za potporu za privatno skladištenje maslinovog ulja od 20. veljače 2020., podsjećaju iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Foto: Vedran Stapić
  • 707
  • 49
  • 0

Maslinari, otvara se četvrto (zadnje) podrazdoblje za podnošenje ponuda za potporu za privatno skladištenje maslinovog ulja od 20. veljače 2020., podsjećaju iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

"Podsjećamo ponuditelje za podnošenje ponuda za potporu za privatno skladištenje maslinovog ulja da se sukladno Uredbi Komisije (EU) 2019/1882, 20. veljače 2020. godine otvara četvrto (zadnje) podrazdoblje za podnošenje ponuda za natječajni postupak utvrđivanja iznosa potpore za privatno skladištenje maslinovog ulja koje traje do 25. veljače 2020. do 12:00 sati", navode iz APPRRR-a. 

Potrebne upute i obrasci za podnošenje prijava za natječajni postupak nalaze se ovdje.

Vezano uz podnošenje ponuda, Europska je komisija odobrila potporu za privatno skladištenje maslinovog ulja kako bi ublažila teško stanje na tržištu. Naime, velike zalihe i uzastopne dobre berbe stvorile su neravnotežu između ponude i potražnje na tržištu maslinovog ulja EU-a, uzrokujući drastičan pad cijena. 

Zbog viška nastalog nakon berbe 2018./19., cijene su tijekom posljednjih nekoliko mjeseci na španjolskom, grčkom i portugalskom tržištu bile posebno niske. Primjerice, cijena španjolskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja bila je sredinom listopada za 33% ispod petogodišnjeg prosjeka. Slično tome, cijena grčkog djevičanskog maslinovog ulja bila je 13,5% niža od petogodišnjeg prosjeka.


Tagovi

Potpore Maslinovo ulje Skladištenje APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.