Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 11.05.2021. 14:00

Lučani za poljoprivredu izdvojili 45,3 miliona dinara

Intenzitet pomoći je 60 odsto, odnosno do 200.000 dinara bez PDV-a.

Foto: Bigstock/perszing1982
  • 105
  • 31
  • 0

Opština Lučani raspisala je konkurs za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju ove opštine u 2021. godini.

Ukupna sredstva po konkursu izbose 45.350.000 dinara i obezbeđena su odlukom o budžetu opštine Lučani, a podsticaće se nabavka kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa: ovaca, goveda i koza; oprema za mužu, mašina za rukovanje, pakovanje i odlaganje čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka. Zatim, subvencionisaće se nabvaka mašina i opreme za pripremu stočne hrane, oprema za fiksne ograde, mašina za primarnu i dopunsku obradu zemljišta, onda za đubrenje, setvu i zaštitu bilja.

Ulagaće se i u voćarstvo kroz obnavljanje ili podizanje novih višegodišnjih zasada, nabavku sistema protivgradne zaštite, žičane ograde, uređaja za mulčiranje, boks paleta, linija za čišćenje i pranje proizvoda, berbu, sortiranje i kalibriranje plodova.

Intenzitet pomoći je 60 odsto, odnosno do 200.000 dinara bez PDV-a.

Za nabavku novih pčelinjih društava, opreme u pčelarstvu, vozila i prikolica, intenzitet pomoći je 70 odsto do 80.000 dinara.

Za svako osigurano domaćinstvo povraćaj je do 30 odsto, odnosno 15.000 dinara. Podržaće se brendiranje proizvoda, zaštita geografskog porekla, uvođenja sistema kvaliteta i drugo.

Ko može biti korisnik sredstava, kao i o uslovima i specifičnim uslovima možete pogledati u dokumentu ispod teksta.

Konkurs je otvoren do 30. novembra 2021. godine.


Dokumenti


Tagovi

Subvencije Podsticaji Opština Lučani


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta