Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kreditna unija Jamstvo
  • 10.04.2018. 09:00

Kvalitetan usjev iziskuje i veća sredstva: brzo i jeftino od sjetve do uspješne žetve!

Kako bi usjev bio zdrav i kvalitetan, potrebna su i veća financijska sredstva, ne samo za nabavu repromaterijala nego i za daljnje obavljanje potrebnih radova na poljima.

Foto: Pixabay/LoggaWiggler
  • 376
  • 43
  • 0

Vrijeme je proljetne sjetve, zaštite i gnojidbe poljoprivrednih kultura. Agronomi savjetuju da je sa sjetvom potrebno pričekati da se zemljište dobro prosuši, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. U našim agroekološkim uvjetima to znači da sjetvu treba započeti onda kada se površinski sloj zemljišta od pet centimetara zagrije na 6°C. Ukoliko se zemlja adekvatno pripremi te se koristi kvalitetan repromaterijal, uz pogodne vremenske uvjete tijekom godine, kašnjenje sjetve ne mora se odraziti na konačan ishod, odnosno prinose i kvalitetu zasijane kulture.

Porastom temperatura započinje vegetacija mnogo biljaka, pa tako i onih neželjnih - korova.  Isto tako početkom vegetacije i porastom temperatura, uz velike količine vlage povećavaju se mogućnosti obolijevanja biljaka. Da bi imali uspješnu i bogatu žetvu potrebno je izvršiti zaštitu od korova i bolesti sredstvima za zaštitu bilja.

Za zdrav i kvalitetan usjev potrebna i veća financijska sredstva

Zbog kašnjenja u vegetaciji, kasni i dušična prihrana usjeva koju je potrebno obaviti čim to vrijeme dozvoli. Usjevi trebaju usvojiti veliku količinu hranjivih tvari čim rast započne.

Kako bi sve to bilo moguće ostvariti te kako bi se održalo zdravlje i kvaliteta usjeva, potrebna su velika financijska sredstva, ne samo za nabavu repromaterijala nego i za daljnje obavljanje potrebnih radova na poljima. Nerijetko, upravo nedostatak financijskih sredstava u proljeće diktira više cijene repromaterijala kod dobavljača. 

Od upita za kredit do isplate novca u roku 24 sata!

Međutim, ostvarivanje velikih gotovinskih popusta na repromaterijal kod dobavljača nije nemoguće. Najveća kreditna unija u Hrvatskoj, Kreditna Unija Jamstvo, omogućuje realizaciju poljoprivrednih sredstava uz polugodišnje rate koje je moguće ishoditi u samo jednom danu i to uz minimalnu dokumentaciju.

Nerijetko, upravo nedostatak financijskih sredstava u proljeće diktira više cijene repromaterijala kod dobavljača.

Kreditna unija Jamstvo nudi gotovinske i bezgotovinske kredite do 800.000,00 kuna uz rok otplate do 10 godina za financiranje svih operacija na poljoprivrednom gospodarstvu. Putem poljoprivrednog kredita moguće je financirati kupnju repromaterijala, mehanizacije, mjere iz ruralnog razvoja, gradnju, kupovinu poljoprivrednog zemljišta i slično.

Pretvorite vaše obiteljsko gospodarstvo u profitabilnu i uspješnu tvrtku, nazovite ili posjetite jednu od poslovnica u Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Vrbanji. 

Za više informacija obratite se tvrtki Kreditna unija Jamstvo na 0800-666-777, jamstvo@stednja-krediti.hr ili na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Kreditna unija Jamstvo Kredit Financiranje Sjetva Zaštita usjeva Repromaterijal


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.