Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • subvencije
  • 27.07.2021. 12:00

Javni poziv: 200 miliona dinara izdvojeno za ruralnu infrastrukutru

Pravo da se prijave imaju jedinice lokalne samouprave, koje ispunjavaju određene uslove, pri tom imajući u vidu da se potencijalna investicija realizuje u mestu koje ima manje od deset hiljada stanovnika.

Foto: Bigstockphoto/OlyaSolodenko
  • 1.003
  • 116
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, raspisala je Javni poziv u cilju podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije čija je namena unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture, u tekućoj 2021. godini. 

Predmet podsticaja, u skladu sa Pravilnikom i ovim konkursom jesu prihvatljivi troškovi ulaganja u izgradnju i opremanje objekata:

  • za snabdevanje vodom;
  • putne infrastrukture.

Preciznije podatke o prihvatljivim investicijama možete naći u Prilogu "Lista prihvatljivih investicija i troškova za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture"

Pravo da se prijave imaju jedinice lokalne samouprave, koje ispunjavaju određene uslove, pri tom imajući u vidu da se potencijalna investicija realizuje u mestu koje ima manje od deset hiljada stanovnika (prema podacima iz poslednjeg popisa stanovništva).

Nijedna aktivnost vezana za sprovođenje investicije ne sme da bude započeta pre donošenja rešenja o odobravanju prava na subvencije (osim izrade tehničke dokumentacije za izgradnju objekta), a sama ulaganja obavezno je da budu u skladu sa prostornim planom jedinice lokalne samouprave, odnosno da ispunjavaju ostale uslove propisane zakonom kojim se uređuje planiranje i izgradnja.

Sa prijavama se kreće od petka

Finansijska sredstva isplaćuju se nakon što se odobre prava na podsticaje, a Rešenjem se potencijalnim korisnicima određuje i rok u kome su dužni da u potpunosti realizuju odobrenu investiciju i Upravi podnese dokumentaciju kojom se to i dokazuje.

Po ovom Javnom pozivu izdvojeno je 200.000.000 dinara, a sredstva se utvrđuju u procentualnom iznosu 100 odsto od vrednosti prihvatljive investicije u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i rurualnom razvoju i posebnim propisom kojim se definiše raspodela podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Za razvoj ruralne infrastrukture - 20 miliona dinara

Svi zainteresovani mogu da podnesu prijave u periodu od 30. jula pa do 09. avgusta 2021. godine, preko Pisarnice republičkih organa Uprave, na adresu: Nemanjina, broj 22 -26, Beograd ili putem pošte na adresu:

  • Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra broj 84, 11050 Beograd.

Za sve dodatne informacije vezane za navedeni Javni poziv, možete pozvati neke od telefona Info centra Ministarstva poljoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 sati.

Kompletan tekst Javnog poziva možete pročitati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Putna infrastruktura Ruralna infrastruktura Subvencije Ministarstvo poljoprivrede Lokalna samouprava


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.