Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evropski fondovi
  • 07.02.2020. 13:30

IPARD 2020 u znaku mehanizacije i ruralnog turizma

Prema planu poziva na sajtu Ministarstva poljoprivrede, Mera 7 - ulaganje u seoski turizam biće aktuelna od 16. marta i trajaće do sredine juna. Do kraja godine, mera za nabavku traktora.

Foto: Marinko Petković
  • 1.077
  • 52
  • 0

Tokom 2020. godine, nastaviće se podrška našim poljoprivrednicima u podizanju plastenika i voćnjaka, opremanju skladišta, kupovini traktora kroz IPARD sredstva od skoro 58 miliona evra za pet javnih poziva.

Kako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović napomenuo za RTS, poljoprivrednici će iz ovih fondova dobiti 65 odsto bespovratnih sredstava.

U toku poziv za preradu, za seoski turizam sledeći

Najveće interesovanje vlada definitivno za traktore i ostalu mehanizaciju, dok ministar očekuje i porast interesovanja za preradu. U toku je prošlogodišnji treći javni poziv za preradu u sektoru mleka, mesa, voća i povrća, jaja i grožđa i otvoren je do 24. februara.

Za tovno govedarstvo loši dani, ali stižu podsticaji!

Ipak, ove godine, kako je već najavljeno, IPARD podrška biće u znaku razvoja seoskog turizma. U okviru Mere 7, građani Srbije moći će da konkurišu za bespovratna sredstva iz IPARD programa za ulaganja u ruralni turizam, odnosno za sredstva za izgradnju i opremanje objekata i usluga na selu.

Ulaganja se odnose na izgradnju, rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, kao što su sobe, restorani i drugi objekti, uključujući i objekte za rekreaciju, igranje, onda turističkih kampova, poboljšanje objekata na otvorenom, ali i na troškove marketinga, kao što su štampanje propagandnog materijala, stvaranje i održavanje sajta.

Ova mera ima za cilj povećanje stepena razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, uz mogućnost stvaranja novih radnih mesta, što bi direktno uticalo na prihod gazdinstava. Takođe, na ovaj način doprineće se poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područijima.

Mera 7, prema najavi, od sredine marta

Prema planu poziva sa sajta Ministarstva poljoprivrede, Mera 7 biće aktuelna od 16. marta i trajaće do sredine juna. Već od prvog aprila očekuje se otvaranje poziva za Meru 9, koja se odnosi na tehničku pomoć, odnosno podršku IPARD upravljačkom telu pri resornom ministarstvu za sprovođenje ostalih aktivnosti poput informisanja, edukacije, ekspertske pomoći sa ciljem iskorišćavanja IPARD sredstava.

Krajem godine, prema najavi, očekuje se aktiviranje mera za nabavku traktora, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava i imovinu u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Detaljnije u vezi sa planom poziva IPARD mera, možete pogledati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Ipard Nabavka traktora Seoski turizam Javni pozivi Mera 7 Mera 9


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...