Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 15.06.2020. 13:00

Inđija pomaže mladim poljoprivrednicima

Osim u pčelarstvu, stočarstvu i ratarstvu, posebno su zanimljivi programi podsticaja kupovine kuća na selu, za koje vlada veliko interesovanje. Ova mera predviđena je za mlade bračne parove, a opština učestvuje u iznosu od 50 odsto u vrednosti do milion dinara.

Foto: Bigstock/Yastremska
  • 102
  • 4
  • 0

Podrška mladim poljoprivrednicima u Opštini Inđija ne izostaje ni ove godine, gde posredstvom Agencije za ruralni razvoj poljoprivrednicima nudi konkurse za podsticaj proizvodnje, kao i za kupovinu kuća na selu, prenosi RTV.

Osim u pčelarstvu, stočarstvu i ratarstvu, posebno su zanimljivi programi podsticaja kupovine kuća na selu, za koje vlada veliko interesovanje. Ova mera predviđena je za mlade bračne parove, a opština učestvuje u iznosu od 50 odsto u vrednosti do milion dinara.

"Programi za opstanak i ostanak mladih na selu biće aktuelni i u narednom periodu", rekao je predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak za ovaj medij.

Mladim poljoprivrednicima Vojvodine sredstva na jesen sa novom Vladom

Podsetimo da poljoprivrednici koji su se prijavili na konkurs za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine, sredstva bi mogli da dobiju na jesen, rekli su za Agroklub u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu.

Veliko interesovanje za mehanizaciju

Budžet opštine Inđija za poljoprivredu za tekuću godinu iznosi 34 miliona dinara, pa predstavlja jedan od najvećih u Republici Srbiji i značajno doprinosi unapređenju poljoprivredne proizvodnje, zaključak je sa predstavljanja lokalnih mera poljoprivrednicima, navodi se na zvaničnom sajtu opštine Inđija.

Inđija ulaže u vodosnabdevanje

Inače, polovina agrarnog budžeta je, po zahtevu poljoprivrednika, opredeljeno za subvencije prilikom kupovine mehanizacije. Razvoj sela jedan je od prioriteta Opštine Inđija, a oslonac poljoprivrednim proizvođačima, osim lokalne samouprave, u velikoj meri je i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.


Tagovi

Opština Inđija Subvencije Mladi poljoprivrednici Agrarni budžet Mladi bračni parovi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D