Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 25.05.2023. 13:00

Do kad je novi krajnji rok za konkurisanja za subvencije po hektaru?

Produženje se odnosi na prijave za davanja po hektaru, kao i za subvencije za kvalitetna priplodna grla, tov, krave za uzgoj teladi za tov i pčele.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 375
  • 22
  • 0

Krajnji rokovi za podnošenje prijava za subvencije po aktuelnim javnim pozivima produženi su do 12. juna 2023. godine, obavestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

To se odnosi na prijave za davanja po hektaru, kao i za subvencije za kvalitetna priplodna grla, tov, krave za uzgoj teladi za tov i pčele.

Podsetimo da je na dogovoru između poljoprivrednika koji su protestovali i Vlade potpisano povećanje subvencija za biljnu proizvodnju - ukupno 18.000 dinara po hektaru.

Svi koji su konkurisali za subvencije po hektaru dobijaju 18.000 dinara

"Cilj nam je da se što veći broj poljoprivrednih proizvođača prijavi na javne pozive i dobije željene subvencije. Napominjemo da produžetak rokova neće uticati na dinamiku isplate, koja će se odvijati nesmetano, bez odlaganja", istakli su u saopštenju.

Dogovoreno je i da se formira nacionalni savet u kome bi bila poljoprivredna udruženja, a koja bi zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede radila na pripremi agrarnog budžeta, izjavila je resorna ministarka Jelena Tanasković, a preneo RTV.


Tagovi

Subvencije po hektaru Jelena Tanasković Ministarstvo poljoprivrede Subvencije za kvalitetna priplodna grla Subvencije za tov


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u