Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 18.02.2020. 10:00
  • Vojvodina

Čak 100 odsto bespovratnih sredstava za opremanje poljoprivrednih škola

Pravo na podsticaje ostvaruju naučno-istraživačke ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke sa sedištem na teritoriji Vojvodine i koje su upisane u Registar gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 167
  • 7
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta kojim raspolažu naučno-istraživačke ustanove, instituti i srednje poljoprivredne škole, putem nabavke nove i savremene opreme i mehanizacije za gore navedene ustanove sa teritorije Vojvodine.

Za ovaj konkurs predviđeno je ukupno 25 miliona dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 100 odsto ukupno prihvatljivih troškova. Cilj ovog konkursa jeste unapređenje obrazovanja studenata i učenika kroz praktičnu nastavu korišćenjem savremene poljoprivredne opreme i mehanizacije.

Vršac: Đaci popravljaju kombajn ZMAJ 142

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava za srednje poljoprivredne škole i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.500.000,00 dinara, a iznos bespovratnih sredstava za naučno-istraživačke ustanove ne može biti veći od 4.500.000,00 dinara.

Za koju opremu se može konkurisati?

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za nabavku

1. opreme za navodnjavanje,

2. konstrukcije i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru,

3. opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda,

4. opreme za sakupljanje, odlaganje, manipulaciju i primenu organskog đubriva i poboljšanje i očuvanje plodnosti poljoprivrednog zemljišta kao i ostale opreme na stočarskim farmama i

5. opreme i mehanizacije za poboljšanje i očuvanje plodnosti i obradu poljoprivrednog zemljišta.

ISTRAŽUJEMO: Čime se bave osobe koje su završile poljoprivrednu školu?

Pravo na podsticaje ostvaruju naučno-istraživačke ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, a kojima je osnivač jedinica lokalne samouprave ili Autonomna pokrajina Vojvodina i koje su upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 28. februarom 2020. godine.

Tekst konkursa sa ostalim detaljima, kao i pravilnik i obrazac prijave, možete preuzeti ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Konkus Srednje poljoprivredne škole Nabavka opreme Nabavka mehanizacije Biljna proizvodnja Plodnost zemljišta


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...