Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • isplata podsticaja
  • 15.05.2021. 16:00

Za razvoj poljoprivrede isplaćeno još oko 600 hiljada KM, za 2021. godinu

Isplaćene su mjere za zaštitu zdravlja životinja i za vještačko osjemenjavanje u govedarstvu, kao i premije za žalbe, za Zadružni savez RS, te vođenje i održavanje Registra poljoprivrednih gazdinstava.

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 224
  • 250
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS danas isplatilo 615.915,82 KM po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za tekuću, 2021. godinu. Isplaćene su mjere za zaštitu zdravlja životinja i za vještačko osjemenjavanje u govedarstvu, kao i premije za žalbe, za Zadružni savez RS, te vođenje i održavanje Registra poljoprivrednih gazdinstava. Zaključno sa današnjim danom, isplaćene su sve subvencije do sada unesene u sistem za plaćanja, čija je ukupna vrijednost od 15.043.422,92 KM, stoji u zvaničnom saopštenju resornog ministarstva. 

Nadležni takođe obavještavaju i privredne subjekte da je do 07. juna produžen rok za dostavljanje prijava, za Javni poziv koji se odnosi na dodjelu potpora za direktna ulaganja u tekućoj godini, stoji u zvaničnom saopštenju Ministarstva privrede i preduzetništva RS. 

Iz ove ustanove saopšteno je da je odluka o produženju roka za podnošenje prijava odgođena za 15 dana (dvije sedmice) da bi bilo omogućeno svim privrednim subjektima da pravovremeno podnesu zahtjeve, a uzimajući u obzir veliko interesovanje poslovne zajednice.

Podsticaji i za privredne subjekte

Ministarstvo privrede i preduzetništva raspisalo je 22. aprila Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2021. godini, u trajanju od 30 dana, tačnije do 22. maja.

"Uslovi za ostvarivanje prava na sredstva, namjena, kriterijumi za ocjenjivanje prijava i druga pitanja od značaja za postupak dodjele podsticaja propisani su Uredbom o postupku dodjele potpora za direktna ulaganja", navodi se u saopštenju.

Danas isplaćeno oko 1,6 miliona KM potpora za modernizaciju sistema protivgradne odbrane

Podsjetimo, prije dva dana isplaćena su i sredstva na osnovu podrške modernizaciji sistema protivgradne odbrane, a ukupan iznos opredjeljenih sredstava za ove namjene je 1.623.271,54 KM. Prošle nedjelje uplaćene su i premije za interventni otkup svinja, za 2021., a ukupan iznos izdvojenih sredstava po ovom osnovu je 675.400 KM. Nedavno je takođe resorno ministarstvo isplatilo i premije za voće, za prošlu godinu, u ukupnoj vrijednosti od 1.912.133 KM.


Tagovi

Isplata podsticaja Razvoj poljoprivrede Zdravlje životinja Privredni subjekti Direktna ulaganja Ministarstvo poljoprivrede Ministarstvo privrede


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.