Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odluka Vlade ZDK
  • 31.03.2022. 15:45
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

Za proljetnu sjetvu u ZDK - 350.000 KM, bez konkursa

Sredstva su namijenjena gazdinstvima koja su ostvarila poticaje u 2021. godini, tako da neće biti raspisivan novi javni poziv

Foto: Hajrudin Salkić
  • 488
  • 130
  • 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o vanrednoj raspodjeli dodatnih 350.000 KM poticaja za proljetnu sjetvu registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u tom kantonu. Resorni ministar Mirsad Hadžić rekao je da ovom mjerom nije moguće pratiti "divljanje cijena" repromaterijala na tržištu, ali da resorno ministarstvo i Vlada nastoje da taj iznos bude koliko-toliko prihvatljiv za poljoprivrednike.

"Mi ćemo s ovom mjerom biti prvi organ u FBiH koji će isplatiti poljoprivrednicima za proljetnu sjetvu", rekao je Hadžić.

Sredstva su namijenjena gazdinstvima koja su ostvarila poticaje u 2021. godini, tako da neće biti raspisivan novi javni poziv.

"Danas je zadnji dan za ažuriranje njihovih podataka i oni će nam biti referentni za raspodjelu. Mi njih imamo u bazi podataka i s ovom su se odlukom stvorili uslovi da im, već donošenjem uputstva najdalje za 10 dana, sredstva mogu biti isplaćena na njihove račune", istakao je resorni ministar.

Najavio je i da će programom ministarstva koji će biti donesen na jednoj od narednih sjednica Vlade ZDK biti predviđena sredstva "za sve nove zasade što se tiče poljoprivredne proizvodnje". 


Tagovi

Poticaji Proljetna sjetva ZDK Poljoprivreda Mirsad Hadžić Zenica


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !