Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 26.09.2019. 15:00

Vojvodina subvencioniše upotrebu solarne energije sa 25 miliona dinara

Registrovana poljoprivredna gazdinstva u Vojvodini dobila su mogućnost da se prijave na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, vredan 25 miliona dinara, za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije.

Foto: Bigstockphoto/ilfede
  • 308
  • 14
  • 0

Pokrajinski sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, raspisao je konkurs vredan 25 miliona dinara, za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije.

Vojvodina je obezbedila sufinansiranje za dve namene

Za korišćenje solarne energije (putem fotonaponskih panela) za zadovoljenje energetskih potreba u poljoprivrednim gazdinstvima, sa ciljem nabavke i montaže panela sa pratećom opremom, za autonomno generisanje i napajanje električnom energijom, a da pri tome solarna elektrana nije priključena na sistem za distribuciju električne energije.

I za korišćenje solarne energije za potrebe navodnjavanja sa ciljem nabavke i montaže novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema.

Konkurs, pravilnik i obrazac prijave nalaze se ispod članka

Poljoprivrednicima najviše tri miliona dinara 

Poljoprivredna gazdinstva mogu da dobiju 80 odsto vrednosti investicije ili najviše tri miliona dinara za zadovoljenje energetskih potreba odnosno 800.000 za potrebe navodnjavanja.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodina koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Rok za podnošenje prijava je 4. oktobar.

Prošle godine Vojvodina je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije za potrebe navodnjavanja. Poljoprivrednim gazdinstvima je tada na raspolaganju bilo 10 miliona dinara.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj


Tagovi

Konkurs Finansiranje Pokrajinski sekretarijata za energetiku Građevinarstvo i saobraćaj


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.