Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj poljoprivrede
  • 12.03.2017. 10:00

Trebinje osiguralo 200.000 KM za agrarni fond

Na ovaj način želimo da poljoprivrednu proizvodnju podignemo i unaprijedimo na veći nivo, jer samom Strategijom Grada Trebinja, poljoprivreda je uz turizam osnovna strategija razvoja, ističe Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja.

Foto: trebinjeturizam.com
  • 548
  • 23
  • 0

Za novoformirani Agrarni fond trebinjske su vlasti izdvojile 200 hiljada maraka. Namjeravaju da tim novcem, prije svega, podstaknu zapošljavanje i samozapošljavanje poljoprivrednika.

"Očekujem stručnu pomoć na terenu i čuo sam da će aktivnosti Fonda ici u pravcu subvencija, izgradnjom hladnjača, plasmanom i prodajom proizvoda što je nama bio najveći problem svih ovih godina", rekao je za atvbl Dragan Rundić, poljoprivrednik.

Prema planu, 12 poljoprivrednih inženjera u Trebinju biće na usluzi poljoprivrednicima. Plan je da se registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pomogne subvencijama, kreditima s povoljnim kamatama, ali i davanjem poljoprivrednih površina u zakup.

"Na ovaj način želimo da poljoprivrednu proizvodnju podignemo i unaprijedimo na veći nivo, jer samom Strategijom Grada Trebinja, poljoprivreda je uz turizam osnovna strategija razvoja", ističe Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja.

Trebinjski Agrarni fond je već konkretno pomogao povrtlarima, voćarima, pčelarima, ali i onima koji uzgajaju ljekovito bilje. U saradnji sa njemačkom organizacijom HELP podijeljeni su im motokultivatori i druga oprema vrijedna oko 100 hiljada maraka.

Foto: trebinjeturizam.com


Tagovi

Trebinje Agrarni fond Poljoprivreda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.