Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saopćenje FMPVŠ
  • 21.04.2022. 13:00

Spremna sredstva za isplatu federalnih poticaja - program stupio na snagu

Iz resornog ministarstva navode da će poticaji biti isplaćeni poljoprivrednim proizvođačima, nakon što kantoni dostave obrađene zahtjeve

Foto: Renata Prusina
  • 512
  • 100
  • 0

Program poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu koji je Vlada Federacije BiH usvojila protekle sedmice, stupio je na snagu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Agrarni budžet za 2022. iznosi 106.000.000 KM, a mjere podrške, kako je navedeno, trebale bi doprinijeti održivosti i unapređenju poljoprivredne proizvodnje. 

Iz resornog ministarstva navode da će poticaji biti isplaćeni poljoprivrednim proizvođačima, nakon što kantoni dostave obrađene zahtjeve.

"Federalno ministarstvo poljoprivrede je u saradnji sa Federalnim ministarstvom finansija osiguralo sredstva za isplate novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Zbog toga smo uputili poziv svim kantonalnim ministarstvima nadležnim za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade zahtjeva, kako bi se nakon dostavljenih obrađenih zahtjeva stvorili preduslovi za isplate novčanih podrški", stoji u saopćenju.

Objavljena finalna verzija programa poticaja - kad će isplata?

Poljoprivrednicima je danas, dodaju, pored visine poticajnih sredstava bitna i redovnost isplata kada im je to najpotrebnije, tj. u vrijeme proljetne sjetve. 

Na zajedničkim sastancima održanim tokom februara i marta resorni kantonalni ministri upoznati su o neophodnosti pravovremene obrade zahtjeva od kantonalnih ministarstava radi što brže isplate sredstava podrške poljoprivrednim proizvodačima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, podsjetil su iz FMPVŠ.


Tagovi

Poticaji Mjere podrške Federalni poticaji FMPVŠ Ministarstvo poljoprivrede Proljetna sjetva


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.