Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 03.02.2020. 13:30

Pokrajina za navodnjavanje izdvojila 340 miliona dinara

Pokrajinska vlada je raspisala konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u Vojvodini. 

Foto: Depositphotos/OlafSpeier
  • 642
  • 32
  • 0

Cilj konkursa Vlade Vojvodine je povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje u Vojvodini, kao i zaštita zemljišta kroz sprečavanje razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje postavljanje cevovoda i nabavke opreme i sistema za navodnjavanje: opremanje bunara, nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavka sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija, materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko - vinogradarskih kultura i cveća, u cilju zaštite od mraza - agrotekstil, malč folije i drugo.

Maksimalno 7.700.000 dinara, a minimalno 21.000 dinara 

U 2020. godini predviđeno je do 340.000.000 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 7.000.000 dinara, odnosno 7.700.000 dinara. Minimalan iznos je 21.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova investicije jednaka 35.000 dinara ili veća od tog iznosa. Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu za jednu vrstu proizvodnje. 

U sektoru voća, povrća i vinove loze, korisnici mogu da apliciraju za opremu i uređaje za navodnjavanje: rasprskivači, sistemi "kap po kap", sa pripadajućom opremom, kapajuće trake, sistemi za filtriranje, sistemi za fertirigaciju, opremanje bunara, cisterne za navodnjavanje. Maksimalan iznos je do 250.000,00 dinara po jednom hektaru površine, po korisniku za navedenu opremu, odnosno 275.000 dinara.

Za kapajuće trake korisnik može dobiti najviše do 100.000 dinara po hektaru površine. Potom, za pumpe za navodnjavanje i agregate za pokretanje pumpi za navodnjavanje maksimalno je predviđeno za jednu mašinu do 120.000 dinara po hektaru, odnosno 132.000 dinara. Kada je reč o subirigaciji, korisnici će dobiti najviše do 160.000 dinara po jednom hektaru površine za navedenu opremu, odnosno 176.000 dinara.

Tekst konkursa, pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu nalaze se ispod teksta. 

Za materijale za pokrivanje kultura najviše do 41.800 dinara 

Za postavljanje cevovoda maksimalan iznos bespovratnih sredstava ne može biti veći od 30% vrednosti prihvatljivih troškova investicije, odnosno najviše do 800 dinara po dužnom metru, a maksimalno za 2.000 m, odnosno najviše do 880 dinara po dužnom metru. Zatim, za materijale za pokrivanje kultura, u cilju zaštite od mraza - agrotekstili i malč folije korisnik može dobiti najviše do 38.000 dinara po jednom hektaru površine, odnosno 41.800 dinara.

Za ostale useve korisnici imaju pravo da konkurišu za opremu i uređaje za navodnjavanje: opremanje bunara, vodeni topovi, sistemi bočnih krila, cisterne za navodnjavanje. Maksimalno predviđeno do 275.000. Za pumpe za navodnjavanje i agregati za pokretanje pumpi za navodnjavanje, najviše može da se dobije 132.000 dinara po jednom hektaru površine. Za subirigaciju najviše je previđeno 176.000,00 dinara po jednom hektaru.

Moguće konkurisati do 21. februara

Prijave s potrebnom dokumentacijom je potrebno dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog vazdušnog i toplotnog režima biljaka na teritoriji Vojvodine u 2020 godini", ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4379; od 10 do 14 sati.

Konkurs je otvoren do 21. februara.

Tekst konkursa, pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Finansiranje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Sufinansiranje Navodnjavanje Oprema za navodnjavanje


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić