Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 20.07.2021. 11:20

Podnesite zahtjev za podršku po modelu ruralnog razvoja

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za podršku je 5.10. 2021. godine.

Foto: Maja Celing Celić
  • 334
  • 146
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede  i šumarstva objavilo je uvjete i rokove za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja iz Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju  za 2021. godinu. 

Informacije o korisnicima, općim i posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati korisnici novčane podrške po modelu ruralnog razvoja u 2021. godini, prihvatljivim ulaganjima, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima, minimalnoj i maksimalnoj vrijednosti ulaganja, osnovnom i dodatnom iznosu podrške, mjerama i dokumentima koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva nalaze se u Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ruralnog razvoja, a kojega možete potražiti u dokumentu ispod teksta. 

Obrasce potrebne za podnošenje zahtjeva možete preuzeti ovdje.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za podršku je 5.10. 2021. godine, osim za ulaganja finansirana putem kreditne linije Razvojne banke Federacije BiH kada je krajnji rok 01.10.2022. godine.

U ministarstvu pozivaju korisnike mjera koji planiraju ulagati u poljoprivrednu opremu na poljoprivrednom gazdinstvu; rasplodnu stoku; izgradnju, proširenje i opremanje građevinskih objekata te u legalizaciju građevinskih objekata i ispunjavanje okolišnih standarda koje se realiziraju na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih potpora po modelu ruralnog razvoja, da se upoznaju sa dolje navedenim propisima koji su važni za realizaciju aktivnosti u okviru navedenih mjera:

  • Zakon o zaštiti dobrobiti životinja
  • Uredba o projektima za koje je obavezna procjena uticaja na okoliš  i projektima za koje se odlučuje o potrebi procjene uticaja na okoliš
  • Uredba kojom se utvrđuju pogoni i postrojenja koja moraju imati okolinsku dozvolu 
  • Pravilnik o uslovima koje moraju da zadovoljavaju farme i uslovima za zaštitu životinja na farmama 

Dokumenti


Tagovi

Ruralni razvoj Potpora Novčana podrška Rok


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.