Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaj u ZDK
  • 23.11.2021. 10:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Zenica

Odobrili više od 640.000 KM za plasteničku proizvodnju u ZDK

Sredstva su povećana u odnosu na prvobitni plan pa će proizvođači koji su ispunili uslove iz javnog poziva umjesto 3,5 dobiti 4,5 KM poticaja po kvadratnom metru.

Foto: Depositphotos/stable400
  • 199
  • 58
  • 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, donijela je odluku da se na ime podrške za poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima isplati poticaj u ukupnom iznosu od 644.917. Ukupno 150 obrta i dva pravna subjekta dobit će poticaj u iznosu od 4,5 KM po kvadratu plastenika ili staklenika. 

Resorni ministar Mirsad Hadžić naglašava da su sredstva poticaja u odnosu na prvobitni plan povećana za 146.000 KM, tako da će proizvođači koji su ispunili uslove iz javnog poziva umjesto 3,5 dobiti 4,5 KM poticaja po kvadratnom metru.

"Vlada je na taj način ispunila obećanje dato poljoprivrednim proizvođačima da će učiniti sve da zaštiti i sačuva poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima te doprinese stabilizaciji poljoprivredne proizvodnje", kaže Hadžić.

Naglašava da je jačanje plasteničke i stakleničke proizvodnje jedna od ključnih politika u oblasti poljoprivrede te da se broj registrovani obrta povećava iz godine u godinu. Prošle je bilo registrovano 120, a ove godine 150, od čega je najveći broj na području Visokog i Tešnja.


Tagovi

Ptoicaj Plastenička proizvodnja Mirsad Hadžić Uslovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.