Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potporna sredstva
  • 21.10.2021. 15:30

Odobreno 4,5 miliona KM proizvođačima junećeg i svinjskog mesa

Odobrava se isplata potpora u ukupnom iznosu do 4,5 miliona KM za potrebe podrške proizvođačima junećeg i svinjskog mesa, priplodnih grla u svinjarstvu i pčelarima.

Foto: Bigstockphoto/ungvar
  • 128
  • 11
  • 0

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske zaključio je danas da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku proizvođačima junećeg i svinjskog mesa, priplodnih grla u svinjarstvu i pčelarima, a u cilju ublažavanja posljedica pandemije virusa korona za tekuću, 2021. godinu.  

Kako saznajemo iz resornog ministarstva, odobrava se isplata potpora u ukupnom iznosu do 4,5 miliona KM za potrebe podrške proizvođačima junećeg i svinjskog mesa, priplodnih grla u svinjarstvu i pčelarima, ali i za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2).

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja, a koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja RS u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podrške poljoprivrednim proizvođačima u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona, koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.


Tagovi

Isplata sredstava Proizvođači junećeg mesa Proizvođači svinjskog mesa Potporna sredstva Ministarstvo poljoprivrede


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.