Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HBOR
  • 25.10.2017. 13:30

Od sada lakši pristup kreditima u prerađivačkoj industriji!

Potpisan je Sporazum o "ESIF Kreditima za rast i razvoj" namijenjenima djelatnostima prerađivačke industrije, turizma te kreativne industrije i usluga temeljenih na znanju!

  • 662
  • 28
  • 0

HBOR i Erste & Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d. i Zagrebačka banka d.d. potpisali su Sporazum o financiranju za provedbu financijskog instrumenta "ESIF Krediti za rast i razvoj". Potpisivanjem ovog Sporazuma poduzetnicima je omogućen lakši pristup financiranju uz niske kamatne stope i bez redovnih naknada koje se naplaćuju prilikom odobrenja i korištenja kredita.

Sporazum je u ime HBOR-a potpisala mr. sc. Tamara Perko, predsjednica Uprave, u ime Erste&Steiermärkische Bank d.d., dr. sc. Christoph Schöfböck, predsjednik Uprave, mr. sc. Božo Prka, predsjednik Uprave u ime Privredne banke Zagreb d.d. te Marko Remenar, član Uprave u ime Zagrebačke banke d.d. Potpisivanju Sporazuma nazočili su ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman te državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić.

Oslobađanje od plaćanja svih naknada

Krediti iz ovog financijskog instrumenta financirat će se 50% iz izvora Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) po kamatnoj stopi od 0 posto, a 50% iz izvora poslovnih banaka po tržišnoj kamatnoj stopi koju će utvrđivati poslovna banka. Ovakav način financiranja znači da će u konačnici kamatna stopa za poduzetnike biti upola niža od one koju bi ostvarili bez korištenja sredstava ESIF-a.

Dopuštena su ulaganja u djelatnostima prerađivačke industrije, turizma te kreativne industrije i usluga temeljenih na znanju!

Dodana vrijednost "ESIF Kredita za rast i razvoj" za poduzetnike bit će i oslobađanje od plaćanja svih naknada koje se redovno naplaćuju prilikom obrade zahtjeva za kredit i sklapanja ugovora o kreditu te redovnog korištenja kredita.

Krediti za prerađivačku industriju, turizam i kreativne industrije

Krajnji korisnici "ESIF Kredita za rast i razvoj" mogu biti mali i srednji poduzetnici koji posluju najmanje dvije godine prije podnošenja zahtjeva za kredit poslovnoj banci, a dopuštena su ulaganja u djelatnostima:

  • prerađivačke industrije
  • turizma
  • kreativne industrije i usluga temeljenih na znanju

Namjena za koju se sredstva mogu odobriti su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu te prijenos vlasničkih prava, a do 30% iznosa kredita moći će se koristiti za obrtna sredstva povezana s predmetnom investicijom.

Rok do 12, odnosno 17 godina

Krediti se odobravaju na rok do 12 godina (uključujući poček do dvije godine), a za sektor turizma do 17 godina (uključujući poček do četiri godine).

Najniži iznos kredita može biti 100 tisuća EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši tri milijuna EUR u kunskoj protuvrijednosti, odnosno do 10 milijuna EUR u kunskoj protuvrijednosti za sektor turizma. Ukupni kreditni potencijal "ESIF Kredita za rast i razvoj" iznosi oko 200 milijuna EUR.

Za više informacija obratite se jednoj od banaka ili HBOR-u.


Tagovi

HBOR Erste & Steiermärkische Bank PBZ Zagrbačka banka Krediti Prerađivačka industrija Turizam


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P