Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU4AGRI
  • 25.07.2022. 16:30

Novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava - kako aplicirati?

Na raspolaganju je 1 milion KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 5.000 KM do 50.000 KM

Foto: Depositphotos/budabar (ilustracija)
  • 1.650
  • 241
  • 0

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji. Kroz ovaj poziv EU će podržati poslovne subjekte u poljoprivredno-prehrambenom sektoru da uvedu određene standarde u svoje poslovanje ili izvrše certifikaciju svojih proizvoda, usluga i proizvodnih procesa.

Cilj ovog javnog poziva je jačanje poljoprivredno-prehrambene industrije, unapređenja kvalitete, higijene, sljedivosti i sigurnosti hrane, povećanja konkurentnosti i olakšavanja pristupa tržištima. 

Ko se može prijaviti? 

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća, obrti/preduzetnici i zadruge koje se bave proizvodnjom, preradom ili proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku ishranu te udruženja koja okupljaju proizvođače/prerađivače za njihovu grupnu certifikaciju.

Na raspolaganju je 1 milion KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 5.000 KM do 50.000 KM. Obavezno finansijsko učešće podnosioca prijave iznosi 30% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

Prijave se mogu podnijeti od 1. augusta 2022. godine, a krajnji rok za prijavu je 2. septembar ove godine, do 17:00 sati. 

Kako aplicirati?

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava javnipoziv.undp.ba koji je obezbijedio EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i takve neće biti uzete u razmatranje.  

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, eu4agri.ba. Prva online info sesija bit će održana u ponedjeljak, 1. augusta u 14:00 sati, putem Facebook stranice EU4AGRI.

Pored toga, u narednom vremenskom periodu bit će organizovan niz sesija u šest bh. gradova: Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bihać, Brčko i Doboj. Dodatna pitanja mogu se dostaviti putem formulara od 1. do 22. avgusta. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka neće se odgovarati.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020.-2024.) projekat Evropske unije vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).


Tagovi

EU4AGRI Bespovratna sredstva Poljoprivreda Poljoprivrednici Uvođenje standarda Certifikacija


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]