Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU sredstva
  • 18.05.2023. 10:30

Milion maraka za razvoj digitalizacije u bh. poljoprivredi

Projekat namijenjen primarnoj proizvodnji voća i povrća, sadnog materijala, vinogradarstva i maslinarstva, proizvodnji mesa, mlijeka i jaja, uzgoju žitarica, gljiva, ljekovitog i začinskog bilja, pčelarstva.

Foto: Depositphotos/Allexxandar
  • 106
  • 7
  • 0

Projekat EU4BusinessRecovery objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama namijenjenih digitalnoj transformaciji preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. 

Iznosom od jedan milion KM, Evropska unija i Savezna Republika Njemačka podržat će unapređenje poslovanja poslovnih subjekata u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje kroz optimizaciju poslovnih aktivnosti, investicijom u alate i tehnologije koji doprinose ubrzanoj digitalizaciji preduzeća.

Vlastito sufinansiranje 25%

Prijaviti se mogu obrti/samostalni preduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom voća i povrća, sadnog materijala, vinogradarstva i maslinarstva, proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja, uzgojem žitarica, uzgojem gljiva, ljekovitog i začinskog bilja, pčelarstvom. 

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 15.000 KM do 300.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 25 posto ukupnog iznosa. 

U Beogradu regionalna konferencija o digitalizaciji u poljoprivredi

Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa. 

Prijave do 16. juna

Koncepte projekta s potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti isključivo putem online platforme javnipoziv.undp.ba do 16. juna 2023. godine do 15:00. U 

Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave, kao i prateću dokumentaciju za prijavu na javni poziv možete pronaći u dokumentima ispod ovog teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Digitalizacija poljoprivrede EU4BusinessRecovery Finansiranje EU sredstva Javni poziv


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.