Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 23.08.2017. 14:55

Lovoovlaštenicima 500.000 kuna za električne pastire

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) za sprječavanje štete od divljači u lovištima.

Foto: Pixabay/derRenner
  • 3.212
  • 157
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) za sprječavanje štete od divljači u lovištima. Ukupno planirana vrijednost Natječaja za 2017. godinu iznosi 500 tisuća kuna.

Kako navode, najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 10 tisuća kuna. Novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje električnih pastira.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu - lovoovlaštenici.

Prijavitelj ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu. Električna ograda mora biti postavljena i služiti svrsi za koju je namijenjena najmanje pet godina od dana kupnje. Natječaj je otvoren do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. studenoga 2017. godine.

Cjeloviti tekst natječaja s prilozima možete pogledati ovdje.

Foto: Pixabay/derRenner


Tagovi

Natječaj Električni pastir Divljač


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić