Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganja
  • 23.06.2022. 14:00

Isplaćeno 3,9 miliona KM za kapitalne investicije

Od 501 korisnika koji su dobili sredstva, najveći broj se odnosi na korisnike koji su nabavili poljoprivrednu mehanizaciju

Foto: Depositphotos/bernardbodo
  • 97
  • 18
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je isplatilo 3.907.112,80 KM iz sredstava Kompenzacionog Fonda Republike Srpske za kapitalne investicije u poljoprivredi.

Od 501 korisnika koji su dobili sredstva, najveći broj se odnosi na korisnike koji su nabavili poljoprivrednu mehanizaciju, za 415 ovih korisnika isplaćeno je 3.077.282,01 KM.

"Preostali iznos sredstava uplaćen je za nabavku opreme u stočarstvu, prerađivačke kapacitete, navodnjavanje, nabavku plastenika, investicije u organsku proizvodnju, nabavku junica, višegodišnje zasade, protivgradnu mrežu i izgradnju objekata", saopćeno je iz resornog ministarstva.

Inače, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske rezervisalo je 24,7 miliona KM ove godine za kapitalne investicije u poljoprivredi. Očekuje se, da će, zajedno sa ulaganjima poljoprivrednih proizvođača, ukupna ulaganja u ove namjere dosegnuti 92,6 miliona KM.


Tagovi

Kapitalne investicije Poljoprivreda Poticaj Poljoprivredna mehanizacija Prerađivački kapaciteti


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.