Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prehrambena bezbjednost
  • 27.03.2020. 19:00

Besplatni paketi sjemenskog materijala za mala poljoprivredna gazdisntva

Mjerom podjele besplatnih paketa u vrijednosti od 252,00 KM planirano je da se obuhvati 9.000 malih poljoprivrednih gazdinstava.

Foto: Marko Orlović
  • 1.894
  • 419
  • 0

​S ciljem ublažavanja negativnih posljedica širenja korona virusa, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS preusmjerilo je 2,2 miliona KM kreditnih sredstava tekućeg IFAD Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima da bi se podstaklo omasovljenje poljoprivredne proizvodnje, stoji u saopštenju Vlade RS.

Cilj donesene mjere je uspostavljanje prehrambene bezbjednosti širom zemlje, putem podjele sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava. Resorno ministarstvo će finansirati cijeli iznos paketa kako bi se podstakla proizvodnja što većih količina agrarnih proizvoda za vlastite potrebe.

Paketi podrške sadrže đubrivo, sjemena i sjemenski materijal osnovnih povrtarskih usjeva, što je dovoljno za zasnivanje proizvodnje na pola dunuma poljoprivrednog zemljišta. Mjerom podjele besplatnih paketa u vrijednosti od 252,00 KM planirano je da se obuhvati 9.000 malih poljoprivrednih gazdinstava. Opštinske službe će u saradnji sa republičkom savjetodavnom službom biti uključene u izbor korisnika i organizaciju same distribucije sjemenskih paketa.


Tagovi

Unprjeđenje poljoprivrede Ministarstvo poljoprivrede IFAD Projekat Podsticajna sredstva Prehrambena bezbjednost Povrtarski usjevi Agrarni proizvodi


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.