Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Glamočki kropmpir
  • 31.10.2018. 14:30

Nedžad Kovačević: Glamočki eko krompir bolji nego ikad

Kvaliteta glamočkog krompira je zaista dobra. Prepoznali su to mnogi koji traže upravo ovaj eko uzgojeni krompir kojega nudi Nedžad Kovačević.

Foto: Facebook/Glamočki Kovačević krompir
  • 2.464
  • 502
  • 0

''Krompir je dobar i spreman za prodaju. Rađen je na pravom stajskom gnojivu i pravi je eko krompir'', rekao je  Nedžad Kovačević iz Glamoča koji se već dugi niz godina bavi proizvodnjom ove kulture. 

Kovačević kaže kako za glamočkim krompirom vlada veliki interes, budući da je poznat kao krompir dobre kvalitete koji dugo može stajati

Plamenjača nije naštetila rodu

Ove godine će imati oko 2 tone uroda po dulumu, a obično posadi 20 duluma. Kaže kako je ova godina po urodu prosječna budući da je bilo kišovito vrijeme

A takvo je vrijeme rezultiralo pojavom plamenjače na urodima krompira u BiH, međutim to na glamočkom krompiru nije ostavilo traga. 

''Što se tiče kvalitete mogu reći da plamenjača nije ostavila traga na krompiru i nije mu naškodila. Kvaliteta je dakle dobra'', rekao je Kovačević, koji je na vrijeme zaštitio svoj krompir od bolesti i nametnika.

Nedžad Kovačević: Interesa stvarno ima

Cijene krompira na tržištu još nisu definirane. Prema Kovačevićevim riječima on će gledati da krompir proda na veliko po 0,50 KM po kilogramu, a kupce čini se nije teško pronaći.

''Ljudi zovu pitaju, traže glamočki krompir. Interesa stvarno ima'', rekao je Kovačević.

Nedžad Kovačević: Nema zemlje na kojoj glamočki krumpir ne uspijeva

Svi kupci informacije o Kovačićevom krompiru mogu potražiti na njegovoj FB stranici Glamočki Kovačević krompir ili na broj mobitela 063-344-569.

Glamočki krompir, čije je sjeme uzgojeno na visokim nadmorskim visinama, pravi je brend i nadaleko je poznat, stoga ne čudi što za njim vlada veliki interes. Bilo da je bijeli ili crveni krompir čim se kaže da je glamočki to mu daje posebnu čar. 
  


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Krompir Glamočki krompir Eko krompir Nedžad Kovačević


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P