Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sebastian Vettel
  • 08.04.2021. 18:00

Iz F1 u eko poljoprivredu? Sebastian Vettel: "To me zanima"

U nekom trenutku shvatiš da nije svako povrće ili voće isto, nema svaka jabuka istu hranjivu vrijednost, a onda se pitaš zašto, pojasnio je Sebastian Vettel razlog svoje odluke.

Foto: Youtube/screenshot
  • 95
  • 149
  • 0

Njemački vozač i četverostruki prvak Formule 1, Sebastian Vettel otkrio je čime se bavio za vrijeme pandemije Covid-19, odnosno lockdowna. Nakon što je virus uzrokovao prekid utrka, ovaj se profesionalac odlučio okrenuti ekološkoj poljoprivredi, a svojevrsnu praksu odradio je na eko farmi, piše GP blog.

On ranije nije govorio o svom interesu za poljoprivredu, do ovoga tjedna na konferenciji za novinare kada je predstavljen projekt BioBienenApfel, kojim se žele zaštititi pčele.

"Budući da sam imao više vremena nego što sam planirao, razmišljao sam o tome što mogu učiniti i što me točno zanima", pojasnio je vozač Aston Martina, otkrivajući da se preselio na farmu kako bi učio i usavršio svoje vještine u poljoprivredi.

"To je nešto što me interesira. U nekom trenutku shvatiš da nije svako povrće ili voće isto, nema svaka jabuka istu hranjivu vrijednost, a onda se pitaš zašto", pojasnio je razlog svoje odluke. Rekao je kako shvaća da to ovisi i o tome odakle dolaze plodovi, kako se uzgajaju. Te su mu misli, tvrdi, otvorile vrata da se okuša u nečemu novom.

Kaže da je o teoriji ekološkog uzgoja puno čitao, ali da je želio naučiti nešto više po pitanju praktičnog rada te razgovarati s ljudima koji se svakodnevno time bave. "Bilo je vrlo zanimljivo", istaknuo je. Kaže da je nakon toga na okućnici u Švicarskoj posijao livadu. 

Kako piše autosport, Vettel nije jedini F1 svjetski prvak koji je pokazao zanimanje za ekološku poljoprivredu i uzgoj. Naime, Jody Scheckter, prvak iz 1979. godine, bio je vlasnik biodinamičke farme u Velikoj Britaniji gotovo 15 godina.

Međutim, Vettel je za sada odbacio ideju da će imati drugu karijeru i to poljoprivrednu, rekavši da je još uvijek daleko od toga.


Tagovi

Sebastian Vettel Formula 1 Ekološka poljoprivreda Karantena Covid-19


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.