Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup ljekovitog bilja
  • 21.07.2019. 08:00

Hrvatska će otkupljivati ljekovito bilje iz BiH?

Vjekoslav Vuković, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine je sa suradnicima i predstavnicima nekoliko bh. tvrtki posjetio Spider grupaciju u Hrvatskoj.

Foto: Pixabay/pixel2013
  • 720
  • 32
  • 0

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Vjekoslav Vuković se sastao s Mladenom Jakopovićem, predsjednikom Hrvatske poljoprivredne komore. Na sastanku je razgovarano o suradnji, povlačenju sredstava iz pristupnih i pretpristupnih EU fondova, te zajedničkom nastupu na stranim tržištima na osnovu sporazuma s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Nakon sastanka, dopredsjednik Vuković je sa suradnicima i predstavnicima bh. tvrtki Eko Aromatik d.o.o. Ljubuški, Halilović d.o.o. Ilijaš, Ragel d.o.o. i Udruženja proizvođača smilja Stolac, posjetio Spider grupaciju, tvrtku koja je najveći proizvođač i prerađivač ljekovitog bilja u Republici Hrvatskoj. Njihovo sjedište je u Pitomači, Virovitičko-podravska županija, a u sklopu grupacije djeluje pet povezanih tvrtki.

Tvrtke u sastavu Spider grupe specijalizirane su za organski (eko/bio) uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja, preradu i proizvodnju biljnih i voćnih čajeva. Proizvodi su na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja, a plasiraju se na domaćem i stranom tržištu za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije.

Nakon obilaska postrojenja i plantaža razgovaralo se o mogućoj suradnji i otkupu ljekovitog bilja iz Bosne i Hercegovine.

Delegacija VTK BiH također je posjetila i OPG Jakopović koji se bavi proizvodnjom i preradom eteričnih ulja i kozmetičkih proizvoda.


Tagovi

Otkup ljekovitog bilja EU fondovi Vjekoslav Vuković Mladen Jakopović Organski uzgoj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Neuobičajeno visoke temperature posljednjih mjeseci uslovile su ubrzan rast i razvoj biljaka... #tritikale u fazi vlatanja