Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obuka u poljoprivredi
  • 22.12.2016. 13:30

Besplatna obuka o organskoj proizvodnji

Nacionalno udruženje Serbia Organica poziva sve zainteresovane žene koje žive na teritoriji Beograda i drugih opština koje gravitiraju Beogradu da se prijave za besplatnu obuku o organskoj poljoprivrednoj proizvodnji.

  • 3.361
  • 680
  • 0

Nacionalno udruženje Serbia Organica će u narednom periodu realizovati projekat "Organskom proizvodnjom do lakšeg zapošljavanja žena", a uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Udruženje poziva sve zainteresovane žene koje žive na teritoriji Beograda i drugih opština koje gravitiraju Beogradu da se prijave za besplatnu obuku o organskoj proizvodnji, koja će se održati početkom februara 2017. godine u Beogradu.

Prijave do 15. januara

Za obuku o organskoj proizvodnji mogu da se prijave nezaposlene žene koje su u evidenciji službe za zapošljavanje, neformalno zaposlene kao i zaposlene s malim prihodima odnosno nedovoljnim za izdržavanje porodice kojima bi bavljenje organskom proizvodnjom bio dodatan izvor prihoda. Zainteresovane treba da se prijave i pošalju svoje podatke na sledeće kontakte: office@serbiaorganica.org ili ivana.simic@serbiaorganica.org najkasnije do 15. januara. Broj polaznica obuke je ograničen, pa će se selekcija obaviti po određenim kriterijumima.

Serbia Organica je objavila da je projektom predviđeno da obuka traje četiri dana. Obuka će obuhvatiti teorijska i praktična predavanja kao i radionice, a ima za cilj da se polaznice obuče o svim principima, metodama, zatim veštinama organske proizvodnje kao i zakonskim propisima u ovoj oblasti.

Povezivanje sa kompanijama u cilju stvaranja poslovnog odnosa

U okviru obuke predviđena su predavanja na više tema. Uvod u organsku proizvodnju, Osnovni principi organske proizvodnje, Koraci za uspostavljanje sertifikovane proizvodnje, zatim Zakonodavni okviri, Metoda i tehnologije proizvodnje, Zaštita i ishrana bilja, Marketing i tržište i druge. Praktična obuka podrazumeva posetu sertifikovanim gazdinstvima za organsku proizvodnju kao primerima dobre prakse. Ovim gazdinstvima upravljaju žena koje uspešno plasiraju svoje proizvode na tržište.

Posle održane obuke organizator predviđa održavanje okruglog stola u cilju upoznavanja i povezivanja polaznica s kompanijama koje su već pozicionirane na tržištu radi moguće kooperantske saradnje. Ideja je da kompanije obezbede polaznicama obuke, podršku za početak proizvodnje kao i lakše plasiranja proizvoda i ulaska na domaće i/ili inostrano tržište. U projekat će biti uključeni i distributeri kao i trgovački objekati koji se bave maloprodajom organskih proizvoda da bi polaznicama obuke prezentovali uslove i kriterijume plasiranja proizvoda.

Ekonomsko osnaživanje u prigradskim područjima

Osnovni cilj projekta je da pomogne ekonomskom osnaživanju žena koje žive u prigradskim područjima većih gradova kao što je Beograd kroz samozapošljavanje u organskoj poljoprivrednoj proizvodnji. Razlog je što se ovaj vid poljoprivredne proizvodnje ocenjuje kao perspektivan i ekonomski vrlo isplativ, a kroz prodaju proizvoda s dodatnom vrednosti moguće je ostvariti stabilne prihode.

Zapošljavanje u oganskoj proizvodnji pruža i mogućnost za kreiranje fleksibilnog radnog vremena što naročito odgovara ženama koje imaju decu i porodicu. S obzirom na činjenicu da je potražnja za organskim proizvodima najveća u Beogradu, gradu koji apsorbuje najveći deo proizvedenih organskih proizvoda u Srbiji, a na osnovu velikog iskustva u ovoj oblasti, smatra se da žene koje žive u opštinama Beograda imaju odlične preduslove za ostvarenje uspešnog posla zbog olakšanog pristupa tržištu i relativno malih troškova transporta robe.

Žene koje su se već opredelile za ovakav način života savetuju da šta god da se radi, u tome treba pronaći viši cilj, kao i da treba uključiti porodicu. Ističu da nema ničeg boljeg od momenta kada shvatite da to što radite koristi vama, vašoj porodici, široj zajednici, pa i planeti. Čini se kao da na taj način čovek potpuno opravdava svoje postojanje na Zemlji.


Tagovi

Nacionalno udruženje "Serbia Organica" Besplatna obuka Nezaposlene žene Poljoprivredno gazdinstvo Organska proizvodnja Izdržavanje porodice Prihodi Marketing Tržište Proizvodnja Sertfikovana proizvodnja Osnaživanje Radno vreme Beogr


Autorka

Marija Jovanović

Više [+]

Marija je ekonomski novinar već 12 godina. Ima 38 godina i završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Životni moto: Najvažnija stvar kod cilja jeste da ga imate. Uvek imajte na umu da je vaša čvrsta odluka da uspete važnija od svake druge.