Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarstvo Gagić
  • 25.09.2017. 19:00

Antireumatsku kremu od meda najbolje prodaju

Porodica Gagić iz Gradiške se bavi pčelarstvom. Osim raznih vrsta meda u svojoj ponudi imaju i proizvode od meda,ali i prirodnu kozmetiku koju sami izrađuju.

Foto: Porodica Gagić i Ranka Vojnović
  • 869
  • 109
  • 0

Pčelarstvo u porodici Gagić iz Gradiške je postalo tradicija duga 20 godina. Na početku su se bavili proizvodnjom meda i proizvoda od meda, ali su otišli korak dalje i već dvije godine proizvode prirodnu kozmetiku.

"Moja porodica se već 20 godina bavi pčelarstvom i u tom poslu vidimo budućnost. Roditelji su počeli pčelariti i svoju ljubav i znanje su prenijeli na mene i sestru", kaže Zvjezdana Gagić.

Kvalitetom do stalnih kupaca

Pčelinjak porodice Gagić je stacionaran i nalazi se na obroncima Kozare u selu Kijevci, okružen je šumom i travnatim površinama. Uticaj suše se osjetio i u njihovom pčelinjaku, ali su zadovoljni količinama meda. Ove godine tamni med je imao dobar prinos. U svojoj ponudi imaju razne vrste meda i proizvoda od meda: med od lipe, kestena, bagrema, šumski med, saće, orasi u medu, propolis, polen.

"Svi naši proizvodi su proizvedeni na organski način uz mnogo rada u čistoj i nezagađenoj sredini. Kupci su prepoznali kvalitet i imaju povjerenje u naše proizvode. Sve naše proizvode prirodne kozmetike izrađujemo ručno u malim količinama na prirodan način, bez upotrebe konzervanasa i aditiva", ističe Zvjezdana.

Kreme za lice i tijelo, mast za usne izrađuju na bazi meda i ljekovitih trava.

Osim proizvodnje meda i proizvoda od meda odlučili su da prošire poslovanje i da iskoriste ljekovitost meda pripremajući prirodnu kozmetiku. Tako su se oprobali u proizvodnji krema, melema, sapuna i kvalitetom svojih proizvoda zadobili stalne kupce.

Sada proizvode dvanaest različitih sapuna, razne kreme, meleme, masti. Od kozmetičkih proizvoda porodice Gagić najviše se traže antireumatski melem, hidrantna krema, kreme i sapuni za različite tipove kože, masti za usne.

Za pčelarenje je potrebno znanje i ljubav

Pčelarstvo je proizvodnja koja zahtjeva stalno ulaganje i učenje. U ovoj proizvodnji se smjenjuju ciklusi i prati ritam života pčela. Bez ljubavi prema pčelama se teško uspjeva u ovom poslu.

Često izlažu na sajmovima

Članovi porodice Gagić su sa svojim proizvodima česti učesnici mnogobrojnih sajmova i drugih manifestavija. Do sada su svoje proizvode izlagali na sajmovima u: Gradišci, Banja Luci, Novom Gradu, Zenici, Aleksandrovcu i drugim gradovima. Svoje proizvode prodaju, preko svoje Facebook stranice, na kućnom pragu ili vrše dostavu u bližem okruženju.

Foto: Porodica Gagić i Ranka Vojnović


Fotoprilog


Tagovi

Pčelastvo Prirodna kozmetika Med Pčelinjak Gagić Gradiška


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.