Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 22.05.2020. 16:30

U nedjelju pogoršanje vremena s lokalnim pljuskovima

I početkom iduće sedmice očekuje nas nestabilno vrijeme, sa smjenom sunca i oblaka, uz svježija jutra.

Foto: Maja Celing Celić
  • 97
  • 8
  • 0

Petak je u našoj zemlji osvanuo sunčan. Izmjerene prije podnevne temperature kretale su se u intervalu od 2°C na Bjelašnici pa do 22°C u Neumu, Mostaru i Stolcu. 

I tokom dana zadržale su se sunčane vremenske prilike. Tokom poslije podneva moguće je postepeno naoblačenje, iz zapadnog pravca. Vjetar će biti slab, u Bosni iz smjera sjeverozapada dok će u Hercegovini duvati umjerena bura koja će tokom poslije podneva oslabiti. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, dnevni maksimum kretati će se od 18 do 24 stupnja, na jugu BiH nešto toplije, do 26°C.

Prvog dana vikenda u Bosni će preovladavati uglavnom oblačno vrijeme dok će u Hercegovini biti sunčano u toku prije podneva, da bi u drugom dijelu dana došlo do povećanja oblačnosti. Strujanja zraka biti će slaba, mjestimično umjerena, iz pravca zapada. Jutro će biti svježe, sa temperaturama od 4 do 9°C dok će na jugu države biti toplije, sa prognoziranih 14 stupnjeva. Dnevni maksimum kreati će se u rasponu od 20 do 26°C.

Drugog dana vikenda najavljuje se frontalni poremećaj vremena, koji dolazi  iz pravca sjeverozapada i donosi kišu u Bosni, već u ranim jutarnjim satima. U Hercegovini se slabije padavine najavljuju sredinom dana. Tokom poslije podnevnih sati dolazi do postepenog smanjenja oblačnosti. Vjetar će biti umjeren iz pravca sjevera. Ujutru nas očekuju temperature u rasponu od  6 i 12°C dok će na jugu BiH biti toplije, do 17 stupnjeva. Dnevni maksimum u nedjelju će se kretati između 14 i 19°C, na jugu do 23°C.

Početak iduće sedmice biti će sunčan u Hercegovini dok će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme. Tokom dana, u ponedjeljak najavljuju se i lokalni pljuskovi u Bosni. Duvati će umjeren vjetar, iz pravca sjeverozapada u Bosni dok će u Hercegovini duvati umjerena bura. Jutro će biti svježe, sa temperaturama od 3 do 7°C. Dnevni maksimum prognozira se da bude do 21°C, na jugu države do 24°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Naoblačenje Svježije jutro Vjetar Strujanje zraka Frontalni poremećaj Lokalni pljuskovi Izmjerene temperature Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas