Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 20.03.2020. 14:05

U nedjelju možemo očekivati i snijeg

Nakon toplih i sunčanih dana, u nedjelju nas ponovo očekuje zahlađenje sa snjegom na planinama. Iduća sedmica donosi i jutarnje temperature u minusu.

Foto: Bojan Kecman
  • 196
  • 37
  • 0

Petak je u Bosni i Hercegovini osvanuo sunčan. Dnevne temperature zraka kretale su se u intervalu od  4 °C na Bjelašnici pa do 23°C u Bihaću. U glavnom gradu preovladavalo je takođe sunčano i toplo vrijeme. Nešto veću pojavu oblaka možemo očekivati u poslije podnevnim satima, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu. 

Prvog dana vikenda u BiH preovladavat će u prije podnevnim satima toplo vrijeme sa suncem. Međutim, drugi dio dana postepeno će se naoblačiti sa sjevera Bosne. Vjetar će biti umjereno jak, ponegdje slab. U toku prije podneva duvat će iz južnog i jugozapadnog pravca dok će u drugom dijelu dana, vjetar promijeniti smjer ka sjeveru. Najniža jutarnja temperatura biti će do 4 stupnja, mjestimično, na jugu i sjeveru zemlje i do 8°C. Za dnevni maksimum prognozira se temperatura do 23°C.

Drugog dana vikenda biti će uglavnom oblačno sa padavinama. U nizinama sa kišom ili susnježicom dok se u višim područjima očekuje snijeg. Prognozirane padavine bit će slabijeg intenziteta. U Hercegovini će biti sunčano veći dio prije podneva. Naoblačenje se očekuje u drugom dijelu dana, koje će donijeti i slabu kišu u večernjim satima. Strujanja zraka biti će umjereno jaka, iz sjevernog pravca. Najniža prognozirana temperatura kretat će se između 1 i 4 stupnja dok će najviša iznositi 7°C, na jugu BiH do 18°C.

Početak naredne sedmice najavljuje se sa naoblačenjem. U toku prijepodneva očekuje se i slabiji snijeg. Jutarnje temperature bit će u minusu dok će dnevni maksimum iznositi tek oko  2°C, na jugu države nešto više, do 7°C.


Tagovi

Pojava oblaka Sunčano vrijeme Vjetar Jutarnje temperature Dnevne temperature Kiša Padavine Snijeg Susnježica


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.