Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 14.11.2022. 13:30

U najavi naoblačenje sa kišom - pojava biljnih bolesti

Tokom proteklih sedam dana stekli su se uslovi za pojavu simptoma biljnih bolesti. Na usevima ozimog ječma registrovano je širenje mrežaste pegavosti lista.

Foto: Maja Celing Celić
  • 95
  • 59
  • 0

U Srbiji se u utorak, 15. novembra 2022. godine očekuje toplije vreme od uobičajenog za ovo dobe godine i uglavnom suvo. U utorak bi bilo uslova za lokalnu pojavu kratkotrajne kiše u Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije. U jutarnjim časovima se po kotlinama, nizijama i dolinama reka očekuje magla koja će se na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini zadržati veći deo dana. Zatim se do kraja perioda prognoziraju česta naoblačenja sa kišom, na visokim planinama i sa snegom.

Temperatura vazduha bi od četvrtka 17. novembra bila u manjem padu. U petak i subotu, 18. i 19. novembra, će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na celoj teritoriji Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti.

Vreme za jesenji tretman

Tokom proteklih sedam dana stekli su se uslovi za pojavu simptoma biljnih bolesti. Na usevima ozimog ječma registrovano je širenje mrežaste pegavosti lista.

Kako u jesen tretirati koštičavo voće?

U pogledu voćarskih kultura u cilju smanjenja infektivnog potencijala patogena prouzrokovača gljivičnih i bakterioznih oboljenja jabučastog i koštičavog voća, u fazi kada opadne od 60 do 70 odsto lisne mase potreban je jesenji tretman.


Tagovi

Vremenska prognoza Biljne bolesti Naoblačenje Jesenji tretman voća


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...