Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.09.2021. 17:00

Stižu hladna jutra: Od srijede do petka stabilnije, a onda pogoršanje

Nepovoljne vremenske prilike, većim dijelom narednog perioda ometaće provođenje radova na otvorenom.

Foto: Depositphotos/ChrisAt
  • 192
  • 37
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, nakon kišovitog vikenda, početkom ove sedmice još uvijek će prevladavati promjenljive vremenske prilike sa povremenim padavinama, slabijeg intenziteta, najavljuju u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. 

Od srijede 22. do petka 24. septembra izgledan je stabilniji period, sa sunčanim intervalima tokom dana, a pri tome će osjetnije zahladniti u jutarnjim satima. Minimalne temperature kretat će se između 6 i 8 °C u unutrašnjosti, na jugu do 12 °C, maksimalne dnevne vrijednosti između 16 i 20 °C, na krajnjem jugu par stepeni iznad.

U dane narednog vikenda slijedi promjena, prolazno pogoršanje praćeno padavinama, koje će se sa zapada postepeno proširiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu. Obilnija kiša izgledna je u nedjelju 26.09., nakon čega slijedi postepeno smirivanje vremena.

Nepovoljne vremenske prilike, većim dijelom narednog perioda ometat će provođenje radova na otvorenom. Prognozirane padavine popravit će vodno stanje zemljišta i omogućiti kvalitetniju predsjetvenu pripremu. 

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C.

U Bosni u četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U čitavoj se zemlji u petak prognozira pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.
 


Tagovi

Agro prognoza Hladna jutra Zahlađenje Pogoršanje Stabilno Oborine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.