Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 25.10.2021. 13:00

Stabilno vrijeme pogoduje radovima na otvorenom, temperature do 20°C

Prispjele padavine popraviće stanje vlažnosti zemljišta, a tokom cijele sedmice preovladavaće povoljniji uslovi za aktuelne radove na otvorenom polju i privođenje kraju jesenje sjetve.

Foto: Danijela Plavšić
  • 69
  • 32
  • 0

Prognostičari najavljuju da će se tokom većeg dijela ove nedjelje u našoj zemlji zadržati stabilni vremenski uslovi. Nakon svježijeg i promjenljivog vikenda, naredni dani biće bez padavina, uz smjenu vedrijih i oblačnih intervala. Ujutru će biti mjestimično i magle, što će biti izraženije u Bosni. Krajem nedjelje izvjesna je i slabija kiša, većinom u južnim i jugozapadnim krajevima. 

Za ove dane karakteristična su izuzetno hladna jutra, sa temperaturama u minusu i oko nule. Na jugu zemlje biće nešto toplije - do 8°C, a zatim će postepeno biti toplije svakog dana. Od sredine nedjelje više neće biti opasnosti od pojave jutarnjih mrazeva. 

Preko dana će, u zavisnosti od stepena oblačnosti ili povremeno dužih intervala magle, temperature polako rasti da bi do kraja nedjelje dnevni maksimum u Bosni dostigao 15, a u Hercegovini do 20 °C

Prispjele padavine popraviće stanje vlažnosti zemljišta, a tokom cijele sedmice preovladavaće povoljniji uslovi za aktuelne radove na otvorenom polju i privođenje kraju jesenje sjetve.

Ponedjeljak je u našoj zemlji osvanuo vedar, a u kotlinama i po riječnim tokovima bilo je magle. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, izmjerene jutarnje temperature kretale su se od -5°C u Livnu i Sokocu pa do 10°C u Neumu. U toku dana zadržati će se uglavnom sunčano vrijeme. Duvati će i slab vjetar, sa istoka. Maksimalna dnevna danas neće prelaziti 15°C, na jugu BiH 20°C

Sutra će u prije podnevnim satima, u našoj zemlji biti vedro vrijeme. I dalje sa maglom po riječnim tokovima. U drugom dijelu dana dolazi do postepenog naoblačenja. Strujanja zraka biće slaba, iz pravca sjevera. Jutro utorak hladno, sa -3°C. Na jugu zemlje toplije, do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura ide do 15°C, na jugu do 19°C.

Sredinom sedmice u većem dijelu Bosne preovladavaće djelimično vedri intervali. Sunčano jedino u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Jutro u srijedu prohladno, ali sa temperaturom u plusu, od 1 do 5°C. Dnevni maksimum neće preći 14°C, na jugu BiH 19°C.

Kako se budemo bliži kraju sedmice, u Bosni će dominirati oblačne vremenske prilike. U Hercegovini uglavnom vedro. Slab vjetar, sa istoka moguć je u četvrtak. Jutro će biti u minusu, sa -1°C, na jugu zemlje do 9°C. Dnevni maksimum kretaće se u opsegu od osam do 13°C, na jugu Bosne i Hercegovine do 18°C.


Tagovi

Bez padavina Stabilno vrijeme Magla Vjetar Jutarnje temperature Dnevni maksimum Vedro vrijeme Sunčano Prohladno jutro


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.