Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.09.2019. 15:00

Septembarska kiša zlato je njivama, a otrov vinogradima

U BiH u nedjelju pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana umjereno povećenje oblačnosti. Jače naoblačenje tokom noći na ponedjeljak.

Foto: WikimediaCommons/Kramer
  • 74
  • 7
  • 0

Nakon sunčanih dana, sa, istina, nižim temperaturama koje su i primjerene ovom dobu godine, stižu nam jače padavine početkom iduće sedmice. 

Septembarska kiša uvijek dobro dođe ratarima i povrćarima, ali ne i vinogradarima koji upravo u septembru intenzivno beru grožđe. To potvrđuje i stara narodna poslovica "Septembarska kiša zlato je njivama, a otrov vinogradima". 

A što nas čeka idućih dana, donosi nam prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama u Bosni može biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U BiH u nedjelju pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana umjereno povećenje oblačnosti. Jače naoblačenje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28°C.

U ponedjeljak u čitavoj zemlji pretežno oblačno, uglavnom sa slabom kišom. Jače padavine u noći na utorak. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U Bosni i Hercegovini u utorak oblačno sa kišom. Glavnina padavina prije podne. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C.


Tagovi

Agro prognoza Sunčano Temperatura Jače padavine Magla


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !