Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 05.08.2019. 16:30

Pržit će ove sedmice: Vani radite ujutro ili navečer

Prevladavat će povoljni uslovi za provođenje radova na otvorenom, pri tome je preporučljivo obavljati aktivnosti u jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti sunčano i toplo, od sredine sedmice i vruće, uz visoke vrijednosti UV indeksa.

Foto: Depositphotos/photography33
  • 49
  • 5
  • 0

Prema kartama prognostičkih modela, nakon kratkotrajnog, jačeg pogoršanja u dane vikenda, naredne sedmice prevladavat će stabilne vremenske prilike, uz malu mogućnost za padavine, pretežno u vidu rijetkih poslijepodnevnih pljuskova, ponegdje praćenih grmljavinskim nevremenom. 

Temperature zraka će postepeno rasti i od sredine sedmice biti u okviru prosječnih za ovaj period. Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se od 10 do 15 °C u unutrašnjosti, na jugu do 19, maksimalne dnevne dostizat će u Bosni od 24 do 28 °C, u Hercegovini do 32 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Nakon padavina, stanje vlažnosti tla u površinskom sloju se popravilo. Prevladavat će povoljni uslovi za provođenje radova na otvorenom, pri tome je preporučljivo obavljati aktivnosti u jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti sunčano i toplo, od sredine sedmice i vruće, uz visoke vrijednosti UV indeksa. Generativne faze razvoja proljetnih kultura odvijat će se u povoljnim uslovima. 

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U Bosni i Hercegovini u srijedu pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni i to uglavnom na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.

U Hercegovini u petak sunčano. U Bosni oblačnije prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.


Tagovi

Agro prognoza Stabilno Grmljavina Pljuskovi Magla UV indeks


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.