Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.12.2022. 10:30

Povoljni uslovi za razvoj ozimih kultura

Mirovanje ozimih kultura odvijat će se u uobičajenim temperaturnim i vodnim uslovima za ovo doba godine

Foto: Depositphotos/KatherinePirs
  • 48
  • 3
  • 0

Danas u Bosni i Hercegovini jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u većem dijelu zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom, koja lokalno može biti i dugotrajna. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura.

Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 stepeni. 

Prema prognozama, Odsjeka za agrometeorologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nakon protekle sedmice koja nam je donijela dosta padavina, izraženijih na jugu i zapadu zemlje, ali i temperature primjerenije hladnom dijelu godine, pred nama je period stabilnijeg, te uglavnom suhog vremena koje bi trebalo potrajati do četvrtka.

Mirovanje ozimina

Očekuje se dosta sunčanih sati ali i hladnije, uz temperature u Bosni od - 4°C do 2°C u Hercegovini do 6°C, Tokom dana, najviše dnevne temperature će biti u rasponu od 2°C do 8°C na jugu do 14°C.

Od četvrtka se očekuje porast jutarnjih temperatura zraka. Mirovanje ozimih kultura odvijat će se u uobičajenim temperaturnim i vodnim uslovima za ovo doba godine. 

U naredna tri dana

Sutra u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlji malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 13 stepeni.

U srijedu, 21. novembra, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 9, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u četvrtak, 22. novembra. Ponegdje u Bosni i sa slabom kišom, a u višim područjima može pasti i malo snijega. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni.


Tagovi

Vrijeme Prognoza Ozimine Kiša Magla Snijeg Oblačnost Sedmična prognoza


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.