Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zima 2022./23.
  • 21.12.2022. 10:00

Počela zima - da li će biti većih padavina i jakih mrazeva?

Narednih 30 dana, prognozirana količina padavina biće 55 mm. Sporadično se očekuju i snežne padavine, 24. decembra, zatim između 26 i 28. decembra, pa oko Nove godine i prvih dana januara, oko Božića i Srpske nove godine.

Foto: Depositphotos/HayDmitriy
  • 237
  • 72
  • 0

Danas (21.12.), tačno u 10 časova i 48 minuta uveče počeće zima za stanovnike severne Zamljine hemisfere. To će biti i "najkraći dan" ove godine jer će svetli deo dana trajati sedam sati 49 minuta i 42 sekunde, piše Glas zapadne Srbije.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, najniža temperatura biće u Negotinu - tri stepena, a najviša u Kragujevcu, Loznici i čak na Kopaoniku - 10°C. Najniža dnevna temperatura u svim gradovima biće u minusu, od -7 do -1.

Narednih 30 dana, prognozirana količina padavina biće 55 mm. Sporadično se očekuju i snežne padavine, 24. decembra, zatim između 26 i 28. decembra, pa oko Nove godine i prvih dana januara, oko Božića i Srpske nove godine.

Naredna tri meseca

Međutim, kako preciznije obaveštava RHMZ, srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za oko 0.4ºC u odnosu na višegodišnji. Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 11 mm nižim u odnosu na višegodišnji. 

Još jedna zima bez snega?

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za oko 1.7ºC u odnosu na višegodišnji. Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti u granicama, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºC u odnosu na višegodišnji. Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji. 

Tokom sva tri meseca 2023. godine, očekuju se umereni i blagi mrazevi.


Tagovi

Vremenska prognoza Padavine Mrazevi Sneg RHMZ Zima Kratkodnevica


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...