Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.12.2021. 15:00

Od sredine sedmice promjena - šta donosi?

Na visoravnima centralne, istočne, zapadne i jugozapadne Bosne moguća je pojava mrazeva jačeg intenziteta. Minimalne jutarnje temperature kretat će se od -8 do -3 °C u unutrašnjosti, u Posavini od 0 do 2, na jugu do 4 °C.

Foto: Depositphotos/fotomy
  • 323
  • 24
  • 0

Prema dostupnim prognostičkim kartama, nakon djelimično nestabilnog vikenda, u prvih par dana ove sedmice još uvijek postoje izgledi za povremene padavine, slabijeg intenziteta, pretežno u Bosni. Nakon toga slijedi stabilniji period, uz hladna, maglovita jutra u unutrašnjosti, u Hercegovini sa povremenim sunčanim intervalima tokom dana, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Na visoravnima centralne, istočne, zapadne i jugozapadne Bosne moguća je pojava mrazeva jačeg intenziteta. Minimalne jutarnje temperature kretat će se od -8 do -3 °C u unutrašnjosti, u Posavini od 0 do 2, na jugu do 4 °C, danju će malo otopliti, sa maksimalnim temperaturama od 3 do 5 °C u Bosni, u Hercegovini do 8 °C. U krajevima sa dugotrajnijom maglom, bez osjetnijeg zatopljenja. Od sredine sedmice temperature će blago rasti, izgledno je i par dana bez jutarnjih minusa.

Stanje ozimih usjeva, posijanih u optimalnim rokovima je dobro i ulazak u fazu prezimljavanja, uz formirani snježni pokrivač, odvijat će se u povoljnim okolnostima. Planirani radovi na otvorenom mogu se nesmetano provoditi.

Dakle, sutra će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 1 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne u Bosni je moguća slaba kiša koja se može lediti u dodiru s tlom ili slab snijeg. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 3, a u Hercegovini do 5°C. Dnevna temperatura od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U Bosni i u četvrtak oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne ili tokom noći u Bosni je moguća slaba i prolazna kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 11 °C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovin pretežno vedro. Poslije podne i tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Mraz Ozimine Magla Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.