Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 15.11.2021. 13:00

Od srede kiša - zapažena bakteriozna plamenjača jabučastog voća

Tokom proteklih dana uočeno je prisustvo biljnih bolesti. U zasadima jabuka zapaženi su simptomi bakteriozne plamenjače jabučastog voća.

Foto: Wikimedia commons/Sebastian Stabinger
  • 93
  • 8
  • 0

U Srbiji se do 17. novembra 2021. godine očekuje pretežno sunčano vreme, osim u Timočkoj Krajini gde će biti oblačno i tmurno sa slabom rosuljom. Temperature vazduha bi bile oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine. U četvrtak 18. novembra prognozira se naoblačenje mestimično sa kišom uz manji pad temperature.

U periodu od 19. do 24. novembra preovlađivalo bi promenljivo ili pretežno oblačno i uglavnom suvo vreme sa temperaturama u granicama višegodišnjeg proseka. Poslednjeg dana perioda na severu i zapadu Srbije moguće su slabe padavine.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u delovima severne i severozapadne Srbije preovladavće umereno do jako vlažni uslovi, na jugu ekstremna suša, u delovima istočne Srbije umerena suša, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Registrovano prisustvo prezimljujućeg imaga obične kruškine buve

Tokom proteklih dana uočeno je prisustvo biljnih bolesti. U zasadima jabuka zapaženi su simptomi bakteriozne plamenjače jabučastog voća. U pogledu biljnih štetočina u zasadima kruške registrovano je prisustvo prezimljujućeg imaga obične kruškine buve.

Kod ratarskih kultura registrovano je prisustvo simptoma suve truleži uljane repice na najstarijem lišću.


Tagovi

Vremenska prognoza Kruškina buva Bakteriozna plamenjača jabučastog voća Oblačno sa kišom


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...