Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 28.11.2022. 13:00

Oblačno i maglovito - vetar na jugu Banata i u Pomoravlju olujne jačine

U košavskom području duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno dostizati udare olujne jačine. U petak 2. decembra i za vikend vetar će biti u slabljenju, a početkom sledeće sedmice ponovo u pojačanju.

Foto: Depositphotos/pklimenko
  • 60
  • 10
  • 0

U Srbiji se početkom sedmice očekuje umereno do potpuno oblačno, a ujutro i pre podne u većini predela i maglovito vreme. Na istoku Srbije ponegde se očekuju slabe padavine - kiša u nižim i sneg u planinskim predelima. U utorak 29. novembra prognozira se umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo vreme, ujutro ponegde magla i niska oblačnost, a u Negotinskoj Krajini tmurno sa slabom kišom ili rosuljom.

Zatim do kraja perioda pretežno oblačno. U sredu 30. novembra i četvrtak 1. decembra očekuje se mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, dok će od petka 2. decembra padavine biti lokalnog karaktera. U košavskom području duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno dostizati udare olujne jačine. U petak 2. decembra i za vikend vetar će biti u slabljenju, a početkom sledeće sedmice ponovo u pojačanju.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u delovima centralne i istočne Srbije preovladavaće umereno do jako vlažni uslovi, u delovima južne Srbije jako i ekstremno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Insekti i bolesti napadaju ozime useve

Tokom proteklih sedam dana na ozimom ječmu registrovano je prisustvo mrežaste pegavosti ječma, dok u usevima ozime pšenice nije uočeno prisustvo simptoma bolesti.

Rekordne površine pod pšenicom, ali neujednačeno nicanje i napad insekata

Takođe, u usevima strnih zita utvrđeno je prisustvo cikada i biljnih vaši ali se očekuje smanjenje njihove brojnosti i aktivnosti zbog nastupajućih niskih temperatura.


Tagovi

Vremenska prognoza Olujni vetar Suvo vreme Magla Cikade Mrežasta pegavost ječma


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.