Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 15.01.2021. 15:00

Oblačan i hladan vikend pred nama, ponegdje i do -10°C

Tokom oba dana vikenda u Bosni će padati slabiji snijeg, a u Hercegovini će biti sunčano dok se naoblačenje prognozira za poslije podnevne sate u nedjelju. Temperature će veći dio dana biti u minusu.

Foto: Bojan Kecman
  • 97
  • 6
  • 0

U toku današnjeg dana preovladavalo je uglavnom oblačno vrijeme. Izmjerene dnevne temperature kretale su se u opsegu od -14°C na Bjelašnici pa do 7°C u Neumu.

Prema prognostičarima, prvog dana vikenda zadržaće se slične prilike, uz povremen slabiji snijeg. U Hercegovini sa sunčanim intervalima, uz moguću buru dok će u Bosni duvati umjeren vjetar, iz pravca sjevera. Jutro će osvanuti sa temperaturama u minusu, od -9 do -3°C dok će samo na jugu BiH biti oko nule. Za dnevni maksimum najavljuje se takođe 0°C, na jugu do 6°C.

I drugog dana vikenda ostaje isti trend. U Bosni sa slabijim snijegom dok će u Hercegovini biti sunčano tokom prije podneva, a naoblačenje se prognozira za drugi dio dana. Strujanje zraka umjereno, iz sjeverozapadnog pravca. Jutro u nedjelju biće hladno, sa temperaturom u nekim krajevima i do -10°C dok se za maksimalnu dnevnu najavljuje tek -1°C. Jedino će na jugu zemlje biti u plusu, do 4°C.

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod i početkom iduće sedmice očekuje nas isto vrijeme. U pojedinim mjestima u Bosni izvjesno je da će pasti snijeg. U Hercegovini sa sunčanim periodima i umjerenom burom. Jutro u ponedjeljak biće hladno, sa temperaturama od -10 do -5°C dok će maksimalna dnevna iznositi tek -1°C. Na jugu BiH toplije, do 5 stepeni.


Tagovi

Oblačno vrijeme Jutarnje temperature Dnevni maksimum Snijeg Slab vjetar Umjerena bura Naoblačenje


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]