Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 12.01.2021. 10:30

Novo naoblačenje sa snijegom očekuje nas od četvrtka

S obzirom na vremenske prilike, pretežno će biti izražena vlažnost dok će na sjeveru zemlje vlaga biti umjereno povećana. Poljoprivredni usjevi, usljed formiranog snježnog pokrivača nastavljaju period mirovanja u odgovarajućim okolnostima.

Foto: Bojan Kecman
  • 102
  • 22
  • 0

Vikend za nama obilježilo je kišovito i snježno vrijeme, a kako prognostičari najavljuju ovih dana dolazi do postepenog razvedravanja. Sredinom sedmice nastupa stabilizacija, ali takođe i značajnije zahlađenje sa temperaturama prikladnim za ovo doba godine.

Uslijediće i intenzivniji mrazevi, naročito poslije vedrih noći od srijede i za dane vikenda. Jutarnje temperature u minusu, do -8 °C, u višim predjelima i do -10 °C. U Hercegovini nešto toplije, do dva stepena iznad nule. Preko dana će otopliti, uz dnevni maksimum do 4 °C. U pojedinim područjima Bosne izvjesni su minusi tokom čitavog dana. Maksimalne dnevne temperature u Hercegovini idu do 8 °C.

S obzirom na vremenske prilike, pretežno će biti izražena vlažnost dok će na sjeveru zemlje vlaga biti umjereno povećana. Poljoprivredni usjevi, usljed formiranog snježnog pokrivača nastavljaju period mirovanja u odgovarajućim okolnostima.

Jutro u Bosni osvanulo je oblačno dok je u Hercegovini bilo djelimično vedro. Izmjerene jutarnje temperature kretale su se u rasponu od -8°C u Livnu pa do 4°C u Trebinju i Neumu.

I tokom dana zadržava se sličan trend. Duvati će i slab vjetar u Bosni iz pravca sjevera, a u Hercegovini se očekuje slaba bura. Za maksimalnu dnevnu temperaturu najavljena su 2°C, na jugu BiH do 9°C.

U toku sutrašnjeg dana, očekuje se slab snijeg ili susnježica u Bosni i sjevernoj Hercegovini, tokom poslije podnevnih sati. Za večernje sate najavljuje se razvedravanje. Strujanje zraka biće umjereno, sa sjevera. Jutro hladno, sa temperaturama u minusu, od -5 i -1°C, na jugu toplije, do tri stepena iznad nule. Za dnevni maksimum u srijedu prognozira se od -1 do 3°C, na jugu do 9°C.

Kako se budemo bližili kraju sedmice, očekuje nas novo naoblačenje, koje će u četvrtak ujutru uzrokovati snijeg dok će na jugu pasti kiša. Duvati će i umjeren vjetar, sa sjeverozapada. Jutro hladno, sa temperaturama od -8°C do -3°C dok će najviša dnevna iznositi 2°C, na jugu do šest stepeni.


Tagovi

Kišovito vrijeme Jači mrazevi Snjeg Kiša Djelimično razvedravanje Susnježica Novo naoblačenje Jutarnje temperature Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.