Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 04.02.2020. 14:00

Nagla promena vremena: Stiže jako zahlađenje i sneg

U narednom periodu u Srbiji se prognozira jako zahlađenje sa kišom. U brdskoplaninskim predelima padaće sneg, a sa padom temperature snega će biti i u nižim predelima.

Foto: Gordana Nastić
  • 292
  • 53
  • 0

U Srbiji se u utorak 4. februara posle podne prognozira jako zahlađenje sa kišom, jakim severozapadnim vetrom koje će se brzo premeštati od severa ka jugu. U brdskoplaninskim predelima padaće sneg. Sa padom temperature snega će biti i u nižim predelima. Oblačno, hladno i vetrovito sa snegom u većini krajeva zadržaće se i u sredu 5. februara, uz formiranje snežnog pokrivača u nižim i povećanje u planinskim predelima.

U periodu od 6. do 9. februara očekuje se slab i umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura od 0 do 5°C. Vetar bi bio u postepenom slabljenju, a slabe i sporadične padavine očekuju se u noći između četvrtka i petka i u petak tokom dana. Od ponedeljka 10. februara do kraja perioda prognozira se suvo vreme uz postepen porast temperature.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 na celoj teritoriji Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti.

Preporuka: Proverite zasade bresaka i nektarina 

Breskve i nektarine ranih grupa zrenja se nalaze u fazi početka bubrenja lisnih pupoljaka, a sorte srednjih i kasnih grupa zrenja se nalaze u fazi mirovanja lisnih pupoljaka. Preporučuje se obilazak zasada i utvrđivanje faza razvoja bresaka i nektarina. U periodu bubrenja pupoljaka i u vlažnim uslovima može doći do infekcije gljivom koja prouzrokuje kovrdžavost lista breskve. 


Tagovi

Vremenska prognoza Februar Mraz Zahlađenje Uzgoj breskve Uzgoj nektarine


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.