• Natprosječne temperature
  • 02.11.2018. 18:00

Ljetni studeni: Temperature ovog vikenda više od 25 °C?

Ovo su vrlo ekstremne temperature, neuobičajene za početak studenog kada prosječne dnevne temperature ne prelaze oko 14 do 16 °C.

Foto: PrintScreen
  • 325
  • 34
  • 0

Natprosječne temperature i manjak padalina nastavljaju se i u studenom i sad već predstavljaju ekstremne anomalije. Tako se za ovaj vikend u istočnoj Europi i na srednjem Balkanu prognoziraju temperature veće od 25°C koje će uzrokovati vrlo topla atmosferska masa. 

Na čitavom europskom kontinentu očekuju se više temperature, ali na području balkanskog poluotoka i južnog Mediterana one će biti i za 10 °C više od prosječnih

Dakle, radi se o vrlo ekstremnim temperaturama koje nisu uobičajene za početak studenog kada prosječne dnevne temperature ne prelaze oko 14 do 16 °C, piše Severe Weather Europe

Ova će vremenska anomalija biti najizraženija u subotu, 3. studenog kada bi visoke temperaturne vrijednosti mogle dostići do 27-28 °C što bi bila rekordno visoka temperatura u istočnoj Hrvatskoj, sjevernoj Srbiji, južnoj Mađarskoj i zapadnoj Rumunjskoj, od kako postoje prognostički zapisi. 

Kako će ovakve vremenske (ne)prilike utjecati za životinje i bilje, pokazat će - vrijeme. 
 


Tagovi

Natprosječne temperature Studeni Ekstremna anomalija


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.