Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.12.2018. 16:30

Jači mrazevi sredinom sedmice - stiže i pogoršanje

U narednom periodu prevladavat će povoljni uslovi za rast i razvoj ozimina, što će omogućiti i bolju pripremu usjeva za zimsko mirovanje.

Foto: Pixabay/fxxu
  • 160
  • 14
  • 0

Nakon pada temperature koje je obilježilo protekli vikend, u periodu od utorka 11.12. do četvrtka 13.12. uslijedit će dodatni pad temperatura, uz pojavu mrazeva, koji će nakon vedrijih noći, sredinom sedmice mjestimično biti i jači. Danju će, uz duže sunčane intervale, biti toplije, ali ne suviše, uz temperature primjerenije ovom dijelu godine. Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se od -8 °C na visoravnima i mjestimično u centralnoj i istočnoj Bosni, do 0 °C na sjeveru zemlje, u Hercegovini do 3 °C. Maksimalne dnevne od 2 °C do 6 °C, na jugu do 8 °C. 

Za vikend je ponovo izgledno pogoršanje praćeno kišom, susnježicom i snijegom.

U narednom periodu prevladavat će povoljni uslovi za rast i razvoj ozimina, što će omogućiti i bolju pripremu usjeva za zimsko mirovanje.

U utorak u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili susnježicom. U ostataku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu od 1 do 7, a najviša dnevna zraka od 1 do 7, na jugu od 4 do 10 stupnjeva.

U većem dijelu zemlje u srijedu pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Porast oblačnosti očekuje se u večernjim satima. Padavine u noći sa srijede na četvrtak. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 7, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.

U četvratak oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne. Padavine poslije podne, u većini područja, slabe i prestaju. U Hercegovini slaba kiša se očekuje u jutarnjim i večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 4 do 9 stupnjeva.


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Mraz Padavine Ozimine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.