Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 09.01.2018. 20:15

Hladnije od srede

Od srede 10. januara do nedelje 14. januara temperatura će biti u padu.

Foto: _Alicja_ / Pixabay
  • 189
  • 12
  • 0

Očekuje nas umereno oblačno, uglavnom suvo i toplo vreme. U jutarnjim satima su mogući slabi mraz i magla. Od srede 10. januara do nedelje 14. januara temperatura će biti u padu.

Negde su moguće slabe padavine - kiša i kratkotrajna susnežica u nižim krajevima, a sneg u Timočkoj Krajini i na planinama.

U utorak i sredu, 16. i 17. januara, očekuje se malo toplije vreme, ponegde sa slabom kišom.

U delovima zapadne, centralne i jugoistočne Srbije preovladavaće umerena do jaka suša, udelovima severne Srbije umerena suša, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Ozimi usevi iz optimalnih kao i iz tolerantnih rokova setve su se tokom jeseni dobro izbokorili i pripremili za zimski period

Razvoj bolesti i pretnja od divljači

Toplije vreme pogoduje razvoju biljnih bolesti na ozimim usevima. Zabeleženo je prisustvo mrežaste pegavosti ječma, a na pšenici simptomi rđe. Još uvek nema potrebe za hemijskim tretmanom, jer su bolesti prisutne u malom procentu.

Posađene voćke treba obavezno zaštititi od divljači, jer štete koje naprave zečevi i srne mogu dovesti do sušenja voćki ili do slabijeg porasta napadnutih stabala.

Foto: _Alicja_ / Pixabay


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Voće Ozima žita Pegavost Rđa Divljač Vreme Januar 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.