Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 26.09.2022. 12:30

Do subote toplo za ovaj deo semptembra, za vikend - padavine

Tokom proteklih dana uočeno je prisustvo insekata štetočina.

Foto: Ranka Vojnović
  • 110
  • 10
  • 0

U Srbiji će do srede 28. septembra 2022. godine preovlađivati umereno do potpuno oblačno i relativno toplo vreme za ovaj deo septembra uz pojavu kiše, pljuskova i grmljavine sa uslovima za pojavu većih količina padavina. Do subote 1. oktobra bi se zadržalo toplo vreme.

Za dane vikenda, 1. i 2. oktobra, prognozira se prolazno naoblačenje sa padavinama, a od nedelje do kraja perioda se očekuje promenljivo oblačno, hladnije i uglavnom suvo vreme.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u severozapadnoj, delovima severne, severoistočne i južne Srbije biti umereno i jako vlažni uslovi.

Krvava vaš uočena u zasadima jabuke

Tokom proteklih dana uočeno je prisustvo insekata štetočina. U pojedinim zasadima jabuke prisutne su kolonije krvave vaši koja najveće štete pričinjava u mladim jabučnjacima i u proizvodnji sadnog materijala.

Kod ratarskih kultura, usevi uljane repice se nalaze u kritičnom periodu kada su podložni napadu repičine lisne ose, lisnih vaši i buvača.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Oblačno Toplo vreme Naoblačenje Padavine Suvo vreme Vlažnost Krvava vaš Lisne ose Lisne vaši Buvač


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.