Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najstarija Međimurka
  • 20.01.2016. 15:15

Proslavljen 105. rođendan najstarije Međimurke

Najstarija Međimurka ima 105 godina i upravo je proslavila svoj rođendan.

Foto: Međimurska županija
  • 174
  • 26
  • 0

Marija Topolnjak iz Dunjkovca u općini Nedelišće najstarija je stanovnica Međimurske županije i upravo je proslavila 105. rođendan. Budući da su iznimno rijetki oni koji dočekaju te godine i uz to su još uvijek pokretni i razgovorljivi, slavljenicu je posjetio i međimurski župan Matija Posavec te joj darovao košaru punu voća. I nije pogrešio.

Dvije čaše vina za dugovječnost

Jer 105-godišnja Marija kaže da su sasvim sigurno i vitamini iz voća i povrća koje je cijeli život voljela jesti pridonijeli njezinu dugom životu i dobrom zdravlju. Sigurna je da i fizički rad pridonosi zdravlju, a važni su i ljubav te međusobno povjerenje unutar obitelji, koji osiguravaju duševni mir. I ne treba se srditi za svaku sitnicu. Na dan preporuča i dvije čaše vina i to, kako kaže, jednu za zdravlje, a drugu za veselje.

Marija Topolnjak ima petero djece, 16 unuka, 18 praunuka te jednu prapraunuku. Da joj nije teško hodati i da bolje vidi, radila bi, kaže ova najstarija Međimurka, i dalje, makar onako nešto za svoju dušu u dvorištu. Osim što joj želimo da i sljedeće godine reže rođendansku tortu, obećajemo da ćemo probati njezine savjete. Pa makar živjeli i 20 godina manje, jer ni to nije za odbaciti.

Foto: Međimurska županija


Tagovi

Marija Topolnjak Dunjkovec Nedelišće Matija Posavec 105. rođendan Fizički rad Duševni mir Međimurka


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]