Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Deda Vide
  • 24.02.2023. 12:00
  • Zlatiborski okrug, Mokra Gora

Najstariji influenser sa sela u Srbiji: Zbog "fejsa" mu pobegle kokoške

Vidomir Vide Kojadinović sa Mokre Gore u svojoj 70-oj godini ima svoj fejsbuk profil, zavidan broj pratilaca i mnogo priča i objava koje opisuju njegov svakodnevni život na Mokroj Gori. Deo dogodovština objavljuje i na jutjub kanalu.

Foto: Facebook/Vidomir Kojadinović
  • 233
  • 66
  • 0

Moderne tehnologije i društvene mreže pokorile su svet, a mahom ih koriste mlađe generacije. Međutim, da ni oni malo stariji ne beže od svih benefita novog doba najbolje dokazuje Vidomir Vide Kojadinović sa Mokre Gore, koji je u svojim sedamdesetim prvi put otvorio svoj nalog i za kratko vreme postao omiljen. Njegove dogodovštine prate mnogi, pa ga nazivaju još i najstarijim influenserom u Srbiji, piše RINA.

"Dugo sam radio sa ljudima kao trgovac. Kad sam otišao u penziju kupio sam ovce i koze, hteo malo da se odmorim od ljudi. Ali, unuk mi jednog dana donese mobilni telefon i kaže uvek si deda bio moderan, moraš i sad. Oni meni dadoše i pokazaše, a napravili su mi i fejsbuk. Ja četiri dana ništa nisam jeo, ni spavao, sve sam pokušavao da naučim kako funkcioniše, imao sam onu ikonicu "zatvori sve", pa me je to nekoliko puta spasilo", kaže deda Vide za ovu agenciju uz napomenu da je njegova supruga već zvala decu i rekla da samo "bulji u telefon".

Unuk mu kaže: "Deda, uvek si bio moderan"

"Nakon četiri dana pogodim ja onu priču da okačim na fejbuk i tako je sve počelo."

Kokoške pobegulje

Tada se pred deda Vidom otvorila neka druga dimenzija, sve je kupio snimkom na kom čuva ovce da mu ne pobegnu. Od tada na dnevnom nivou mu je stizalo na stotine zahteva za prijateljstvo, učlanio se u mnoge grupe i malo po malo, postao jedan od najpopulurnijih članova fejsbuk zajednice u svom kraju. 

Neretko u svojim videima opisuje svoje selo i uputi po koju izreku

"Jedno jutro ja odem da nahranim kokoške, kad vidim da sam uveče zaboravio da ih zatvorim. Sve su pobegle, samo peruške su mi od njih ostale. Pomislim tada, pa Vidomire šta ti to treba u 70-oj godini da ti zbog fejsa pobegnu kokoši? Ja ti to napišem na jednoj mojoj mokrogorskoj grupi, kad vidiš omladinu posle dva dana nosi kokoške", prepričava ovaj "influenser koji je imao osam, a dobio 21 kokošku

U jednoj od mnogobrojnih grupa u kojima je Kojadinović član redovno "kači" svoje objave od stada svojih ovaca na ispaši, zavičaja Mokre Gore pod snegom, dočekivanje unuke, lutanja po obližnjim šumama...I ne samo to, otišao je korak dalje pa je napravio i svoj jutjub kanal na kojima objavljuje razne dogodovštine.

 


Tagovi

Vidomir Kojadinović Deda Vide Influenser Informatička pismenost Stado ovaca Fejsbuk Selo Mokra Gora Jutjub kanal


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić