Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svet zabave
  • 21.11.2022. 18:00

Liga šampiona: Trke svinja prava senzacija i na internetu

Trke svinja su sport u kome se mlade svinje trkaju u ograđenom prostoru. Najčešće se koriste za zabavu ili u dobrotvorne svrhe.

Foto: Facebook/League of Pigs
  • 83
  • 17
  • 0

Svinje važe za veoma inteligentne i društvene životinje. U mogućnosti su da hvataju verbalne i neverbalne znakove ljudi i mogu da osećaju emocije kao i čovek. Veoma su razigrane i radoznale.

A znaju i da se trkaju!

Trke svinja su sport u kome se mlade svinje trkaju u ograđenom prostoru. Najčešće se koriste za zabavu ili u dobrotvorne svrhe i ne uključuju klađenje kao što je to reč kod trka konja ili pasa. Smatra se da su nastale 1927. godine kao rezultat svađe između dva farmera u gradu Makartur, u australijskoj državi Viktorija. Osim tamo, održavaju se u SAD-u, Velikoj Britaniji i Irskoj na raznim sajmovima ili farmama.

Imaju one i svoju Ligu šampiona. Do sada je održano sedam sezona, a svaka se sastoji od 27 trka plus finale. Uskoro počinje nova sezona.

Džindžer Hamilton, Ber Trotski, Pigi Smols, Peper Sančez i Hoši Oinku su mladi nerasti koji učestvuju u ovoj pravoj internet senzaciji. Tome je doprinelo i jedinstveno komentarisanje kao da se radi o trci Formule 1.

Kako to izgleda, pogledajte u videu: 

 


Tagovi

Svinje Trke svinja Trke životinja Liga šampiona Pametne svinje


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.